Bonificació del 50% del bus per a la gent gran dels nuclis externs de Sant Fruitós

Aquesta bonificació està destinada a persones de 65 anys o més que viuen fora del nucli del municipi, residents en barris amb línia regular d'autobusos

Redacció
11 de gener del 2019
Actualitzat a les 12:39h
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages aprova una bonificació del 50% del preu de les targetes de bus per a persones de 65 anys o més residents als barris del municipi amb transport públic.

Aquesta bonificació està destinada a persones de 65 anys o més que viuen fora del nucli del municipi, residents en barris amb línia regular d'autobusos com són Torroella de Baix i la Rosaleda, amb la línia Manresa-Navarcles, i Pineda de Bages, amb les línies de Santpedor-Manresa / Manresa-Sant Fruitós.

El govern municipal conscient que la majoria de serveis administratius, sanitaris i assistencials, així com el petit comerç es troben ubicats al nucli del municipi, inicia aquest programa de bonificacions en el transport públic perquè aquells santfruitosencs de 65 anys o més que viuen fora d'aquest nucli de serveis puguin arribar-hi de forma més econòmica i sostenible. 

Per atendre aquesta realitat, l'Ajuntament aprova un programa que vol facilitar la mobilitat sostenible entre les persones de major edat establint un preu públic per al seu accés al transport públic que reduirà a la meitat el cost actual de les T-10 i dels S1. Els beneficiaris d'aquestes bonificacions serà totes aquelles persones de 65 anys o més que estiguin empadronades als nuclis poblacionals de Torroella de Baix, la Rosaleda i Pineda de Bages. Caldrà tenir en compte, que aquelles persones que ja obtinguin altres bonificacions per part de l'autoritat del transport metropolità no podran optar a aquest ajut. 

Concretament la prestació d'aquest servei consistirà en l'accés, a través de l'Ajuntament, dels títols de transport S1 expedits per la concessionària del transport Sagalés, en el cas de la línia entre Manresa i Navarcles (parades de La Rosaleda i Torroella de Baix), i dels títols T-10 expedits per l'Autoritat Metropolitana del Transport per a la línia Manresa-Santpedor (amb parada a Pineda de Bages). En aquest segon cas, es tindrà en compta a les bonificacions que els veïns de Pineda han de realitzar transbord de línia a Manresa per tal d'arribar al nucli de Sant Fruitós.

Els títols que es facilitaran als beneficiaris podran ser utilitzats per aquests i per una persona acompanyant, sempre i quan la persona beneficiària del programa tingui targeta acreditativa amb un grau de disminució amb el barem de 3a persona. No es permetrà cap altre ús per persona que no sigui el beneficiari. Es lliurarà un màxim d'una targeta dins de cada setmana natural de l'any.

Aquells ciutadans i ciutadanes que vulguin participar en el programa ho podran fer presencialment al a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà en horari d'atenció al públic (de dilluns a divendres de 9:00 h a 14:00 h, i dijous de 17:00 h a 19:00 h) , on es verificarà el compliment dels requisits per accedir-hi i, un cop fets els tràmits per sol·licitar la bonificació i realitzat el pagament del preu públic corresponent, se li lliurarà el títol del transport sempre que el demani, i respectant el límit d'una bonificació setmanal. 

Per aquest primer any d'aplicació del programa, l'Ajuntament ha previst una aportació pressupostària superior als 18.000€.