Pensions

El govern espanyol estudia apujar l’edat de jubilació un any més

El secretari d'Estat de la Seguretat Social anuncia la possibilitat d'augmentar-la per garantir la sostenibilitat futura de les pensions

| 11/01/2019 a les 11:27h
Arxivat a: Política, Jubilació, Seguretat Social, Govern Espanyol, Pensions
Manifestació a Manresa en defensa de les pensions
Manifestació a Manresa en defensa de les pensions | Pere Fontanals
El secretari d'Estat de la Seguretat Social, Octavio Granado, ha confirmat aquest divendres que el ministeri de Treball està estudiant mesures per poder elevar l'edat de jubilació. Amb aquesta possible nova mesura, argumenta que es podria garantir la sostenibilitat futura del sistema públic de pensions.
 
"Cal endarrerir l'edat efectiva de jubilació un any", ha assenyalat Granado, una mesura que hauria d'afectar tant a les jubilacions anticipades com les de l'edat ordinària de 67 anys. "Hem d'aconseguir retardar la sortida del mercat laboral de tots els col·lectius, alguns de forma voluntària i altres, obligatòria", ha remarcat el secretari, que ha afegit que "és una cosa que ja passa en altres països, no seria exclusiu d'Espanya".
 
Granado ha anunciat que es reunirà amb sindicats i patronals la pròxima setmana per començar a tractar aquest tema i ha assegurat que han "de trobar punts de coincidència per arribar a un gran acord". Aquest anunci arriba després que l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal xifrés en 15.000 milions d'euros el dèficit de la Seguretat Social, equivalent a un 1,5% del PIB.

Fórmules flexibles en funció del sector

L'objectiu prioritari és fomentar les llargues carreres de jubilació, de manera que s'aconsegueixi reduir la sortida anticipada de treballadors del mercat laboral. A més, el ministeri de Treball vol buscar fórmules flexibles en els diferents sectors ja que la càrrega física no és la mateixa per a tots els treballadors.
 
El ministeri considera prioritari trobar mesures per elevar de forma voluntària l'edat efectiva de la jubilació, però no descarta impulsar mesures que el facin obligatori. La Seguretat Social també vol elevar el número d'anys que utilitza pel càlcul de les pensions més enllà dels 25 anys que s'arribarà el 2022. "Ampliar el període de còmput de la pensió farà el sistema més just, ja que reps en funció del que has aportat", ha assenyalat el secretari.
 

COMENTARIS

Edad de jubilación total: 72 años.
Josué, 11/01/2019 a les 14:38
+2
-11
A los 67 años jubilación parcial; es decir, el jubilado trabaja media jornada durante la mitad del año hasta los 72 años, siendo sustituido por otro trabajador, que hará el resto de la jornada.

Bien para la recaudación y la creación de puestos de trabajo.

¿Que os parece?
no
Anònim, 11/01/2019 a les 17:54
+12
-0
Me parece una M...! Bastante se trabaja ya como para estar viviendo para trabajar cuando con esa edad es edad de disfrutar de los dias.
No nos engañemos
Josué, 11/01/2019 a les 20:54
+5
-10
España es el segundo país del mundo, por detrás de Japón, en esperanza de vida. En 2040 superaremos a Japón.
Así que, de no hacer nada, veremos reducidas nuestras pensiones a la mitad.
Es evidente que hoy una persona con 70 años, salvo en algunos oficios, está totalmente capacitadas para trabajar. Yo propongo la jubilación parcial para hacerla más placentera y, al mismo tiempo, mantener la actividad, etc.
Estafa
RSA, 12/01/2019 a les 13:12
+9
-1
Es una barbaridad ...
Depende del trabajo esta uno para que le alarguen los años de trabajo como para trabajar en la calle con 70 años y en una cadena de montaje si a los 65 uno no se aguanta . Pon a un abuelo en un andamio y a una abuela de enfermera con esa edad y estara mas tiempo de baja que trabajando .
Si no despedidos por cuatro duros con la reforma laboral y padandolas canutas hasta llegar a su edad de jubilación de 70 años. Es totalmente inmoral y mas con la tasa de paro en la juventud y mas con el fraude fiscal que tenemos en las empresas y en las grandes fortunas. Es perverso ademas de indecente . Hay que salir a la calle a luchar no solo por los pensionistas si no tambien por los jovenes . Se ve muy claro que todo es una estafa para que la ciudadanis coja miedo y se hagan planes privados de pensiones...
I per que no d'un altre manera
Anònim, 14/01/2019 a les 09:42
+3
-0
en comptes d'una edat de jubilació, una edat de cotització. La gent que hagi cotitzat 40-42 anys (ja farien els calculs), que ja es pogues jubilar.
en segons quines feines, tenir algu treballant a una certa edat, no es ni bo, ni necessari.
Alguna altre idea?
No hay manera
Anònim, 14/01/2019 a les 10:21
+3
-0
No hay manera de entender tanta tonteria por parte del gobierno.
Vamos a ver no sería posible que en vez de alargar la jubilación , se mire un poco mas por los jóvenes ?????
Mas oportunidades de trabajo con buenas condiciones , mas ayudas para los que quieren sacar adelante sus proyectos. Los jovenes son el futuro , los que tenemos cierta edad y trabajando desde los 14 años no estamos para alargar mucho mas. Ademas tampoco rinde igual una persona de 20 que una de 70. Seguramente mas de uno me dirá lo contrario , pero es mi opinión personal y la que defiendo por mi y por los mios.
Ironies de la vida
Anònim, 14/01/2019 a les 12:08
+3
-0
El partit socialista està fent molta despesa per justificar que és partit d'esquerres i vol el benestar del poble... Alguna cosa raonable, d'altres no tant.

Llavors arriba la crua realitat, no hi ha pasta per tanta mandanga. Llavors apugem impostos, inventem coses per recaudar i com no arriba: Tornem al punt de partida... toca pringar a tothom i pagant més impostos.

Amb xifres macroeconòmiques hauríem arribat a aquest punt amb qualsevol govern... hi ha pensionistes tenen sous més alts que la cotització de 10 treballadors junts.

Gastar el que no hi ha, imprimir paperets i créixer només en deute, no és una recepta que pugui durar molt temps. Es la recepta del FMI, ironia 2.0.

La trista realitat és que no hi ha forma d'aturar aquest sistema d'endeutament sistemàtic. Tots els estaments tenen massa interessos en que la roda no s'aturi.
Jajaja
Anònim, 14/01/2019 a les 13:47
+2
-0
El atontao del primer comentario que edad debe tener.....
vejam...
Anònim 14-01-2019, 14/01/2019 a les 19:02
+0
-0
El meu marit té cotitzats 50 anys,va començar als 14,no ha estat mai de baixa,no ha estat mai a l'atur,vosaltres us penseu que la gent ha de treballar fins els 70 depenent de la feina i d'altres que han cotitzat poc o quasi rés cobraran el mateix que ell sense pencar ?,estàn atontats o que els passa a aquests socialistes ?,que vigilin i controlin més a l' espabilat de torn que sempre està de baixa o al que no vol treballar en segons quina feina,així no s'arregla el país i alguns encari li riuen les gràcies i els donen la raó,veure per creure.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 21
«No sin mis huesos» arriba al Kursaal a primers d'abril
«No sin mis huesos» arriba al Kursaal a primers d'abril | Promocional