El fred sever seguirà divendres, però s'afluixarà de cara al cap de setmana

En alguns punts, les màximes en relació a aquest dimarts poden baixar fins a 10 graus

Redacció
10 de gener del 2019
Actualitzat a les 8:55h
El fred seguirà fort el divendres
El fred seguirà fort el divendres | Adrià Costa
El pla per fort vent de Protecció Civil (Ventcat) està en estat d'alerta des de dimecres a la nit a la façana marítima de l'Empordà, el Pirineu, el Prepirineu i també en menor mesura la Catalunya Central. Al Santuari de Queralt s'han registrat ratxes de 135,7 quilòmetres per hora. El vent de component nord està bufant fort a cotes altes i mitges del Pirineu oriental.

Les ràfegues podran superar durant el dia els 90 quilòmetres per hora. Durant la tarda i el vespre de dimecres es van registrar algunes incidències lleus, com diversos talls de subministrament elèctric o algunes caigudes d'arbres a l'Empordà. També està en estat de prealerta el pla Procicat per fort onatge a l'Empordà.
 
Per altra banda, la massa d'aire polar provinent del centre d’Europa ja s'ha instal·lat a Catalunya i els termòmetres han caigut arreu del país. En alguns punts, les màximes en relació a aquest dimarts poden baixar fins a 10 graus. A la costa, les temperatures seran més suaus. 

El fred sever continuarà divendres i anirà afluixant al llarg del cap de setmana. No anirà acompanyat ni de pluges ni de neu (només es produirà alguna nevada esporàdica a la cara nord del Pirineu).

La temperatura aquest matí ja ha baixat entre 4 i 9 graus al terç sud, Pirineu i Alt Empordà. A les Terres de l'Ebre, el mercuri està per sota entre els 2 i 4 graus negatius.