Les obres de l'estació de Rodalies de Manresa estaran acabades «en les properes setmanes»

Renfe admet un mes de retard en les previsions, però assegura que aquests desviaments "són assumibles" en aquest tipus d'intervencions

Estació de la Renfe de Manresa, aquest dimecres al vespre
Estació de la Renfe de Manresa, aquest dimecres al vespre | Pilar Castro
09 de gener del 2019
Actualitzat a les 20:39h
Les obres de l'estació de Rodalies de Manresa estaran acabades "en les properes setmanes", segons han explicat a NacióManresa fonts de Renfe. La companyia admet el retard d'un mes respecte dels càlculs inicials, però assegura que aquests desviaments "són assumibles" en aquest tipus d'actuacions.

Les obres han servit també per aixecar un quartet tècnic per desar elements per a emergències a la zona del pàrquing de l'estació, i sobre la possible adequació del sòl i la il·luminació de la passera que condueix des de l'aparcament del Pont de Sant Francesc fins a l'edifici principal, han afirmat que "primer veurem com acaben les obres, i posteriorment ja es valorarà si cal fer-hi una nova intervenció", això sí, "sempre d'acord amb l'Ajuntament de Manresa".

El projecte ha de dotar l'estació de dos ascensors que permetran accedir a les persones amb mobilitat reduïda a totes les andanes. La intervenció també preveu una millora substancial del vestíbul de l'estació, que serà més gran i ampli i permetrà donar un millor servei als usuaris. A més a més s'eliminaran els falsos sostres del vestíbul, cosa que permetrà fer visible l'estructura original, i es restauraran les marquesines històriques, cosa que permetrà posar en valor un element arquitectònic que és patrimoni de la ciutat. També s'ampliarà una de les andanes, una actuació no prevista en el projecte inicial.

Els vagons que queden de l'accident de Vacarisses, pendents del transport per carretera

Per una altra part, encara es troben a l'estació de Sant Vicenç de Castellet els dos vagons més malmesos de l'accident de Vacarisses el passat 20 de novembre. El seu trasllat s'ha de fer al tren de reparació de Valladolid, però s'ha de fer per carretera a partir d'un servei de transport especial. Renfe està tramitant aquest permís, però la situació encara es demorarà perquè és un traecte llarg que afecta a diverses competències.