Arnau Padró, primer candidat a encapçalar la llista de Primàries Manresa

Arnau Padró
Arnau Padró | Arxiu particular
Redacció
09 de gener del 2019
Actualitzat el 28 de febrer a les 12:34h
Aquest dimarts al vespre Arnau Padró ha fet pública la seva candidatura a les eleccions primàries obertes a la ciutadania que tindran lloc el darrer cap de setmana de febrer per tal d'escollir una llista independentista a les eleccions municipals a Manresa. És el primer candidat que anuncia aquest pas. Padró, enginyer informàtic de formació, ho ha anunciat a través d'una publicació al seu perfil de Twitter en la qual ha exposat que fa mesos que treballa en la seva candidatura. El jove candidat, que té una prolongada militància en l'independentisme de base, ha presentat la seva pàgina de candidat en la qual es poden trobar detalls de la seva vida personal i trajectòria política, així com el programa que presenta per Manresa i un recull d'articles que ha publicat en mitjans locals per reflexionar sobre la ciutat que cal construir.

Els eixos de la candidatura de Padró se centren a fer de Manresa la capital de la Catalunya Central i en impulsar a la ciutat un teixit econòmic basat en la tecnologia que generi llocs de treball qualificats amb l'objectiu final de "revertir la decadència que pateix la ciutat des de fa dècades". En aquest sentit, el candidat proposa la creació d'una regidoria de capitalitat que vetlli pel lideratge de Manresa al conjunt de la Catalunya Central teixint relacions amb la resta de ciutats i pobles del territori. Pel desenvolupament tecnològic de la ciutat Padró proposa donar suport al creixement de la UPC i enfocar el viver d'empreses municipal a l'àmbit tecnològic, entre altres mesures.

Pel manresà, el mandat de l'1-O i assolir la independència de Catalunya són elements irrenunciables que a més poden ajudar Manresa a fer un salt endavant com a ciutat. Proposa exercir la sobirania en tots els àmbits on l'Ajuntament tingui capacitat i en concret arriar la bandera espanyola de l'edifici consistorial, el pagament de tots els tributs a l'Agència Tributària de Catalunya en lloc de l'espanyola, la remunicipalització de la concessió de la zona blava no renovant a EYSSA, la creació d'una empresa municipal d'energia basada en energies renovables i la revisió els criteris en la contractació de proveïdors de l'Ajuntament.