«El somni de Wudang», el cant a la vida (i a la solidaritat) de la manresana Marta Heredia

La biòloga i professora de la Joviat presentarà, aquest divendres, la seva darrera novel·la, els beneficis de la qual es destinaran a l'ONG Família d'Hetauda

Marta Heredia, d'esquena, observant el paisatge muntanyós
Marta Heredia, d'esquena, observant el paisatge muntanyós | Arxiu personal
08 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:52h
Després de treure a la llum, l'any 2013, el llibre Del pastís, la cirereta, la biòloga, professora i escriptora Marta Heredia torna a fer acte de presència dins del món de la literatura amb un nou títol, El somni de Wudang, que es presentarà públicament aquest divendres, 11 de gener, a les vuit del vespre, a l'Escola d'Hoteleria de la Joviat, centre educatiu en el qual treballa des de fa dotze anys.

"És una novel·la de viatge físic i emocional que també pot concebre's com un conte llarg", reflexiona la mateixa autora, fent referència a la seva nova publicació. La protagonista de la història és l'Àuria, una noia somiadora que, fent cas a la seva veu interior, deixa enrere la seva zona de confort i emprèn un viatge a un lloc desconegut (potser el títol del relat ens dona una pista?); un viatge que es convertirà en un punt d'inflexió en la seva vida. "El relat és un crit a ser valents i una invitació a aturar-nos i a escoltar-nos", manifesta Heredia, tot afegint que "de vida només en tenim una i cal viure-la per apropar-nos allò que en diuen felicitat".

De fet, no és casual que el que canviï la vida de l'Àuria sigui un viatge: la seva creadora és una amant de viure aventures en llocs desconeguts. Ella mateixa es descriu com una aprenent de l'entusiasme i l'energia dels alumnes que té; com una enamorada de la muntanya i dels llibres, i com una apassionada de voltar pel món.

I és precisament aquest afany de conèixer el que li va fer descobrir l'ONG Família d'Hetauda, una escola d'educació especial amb residència situada al Nepal i que atén una cinquantena d'infants. Fundada per la catalana Aina Barca, l'ONG treballa per a la inclusió social dels nens i nenes amb discapacitat i per combatre, a través de programes de sensibilització, l'estigma social que pateixen. Ara, però, els han comunicat que d'aquí menys d'un any i mig els faran fora de les instal·lacions que actualment ocupen a Hetauda, la capital del districte de Makwanpur, situat a la zona sud del Nepal, a 90 quilòmetres de Katmandú. És per això que necessiten suport econòmic per a poder-se reubicar i que Marta Heredia ha decidit destinar tots els beneficis que obtingui del llibre, a ajudar-los.

Tothom que tingui ganes de prendre part en la presentació d'aquest divendres a la Joviat, ha de confirmar assistència omplint aquest formulari.