El Príncep Assuan va recollir 3.400 cartes dels infants de Manresa per als Reis d'Orient

Els nens van fer cues per fer arribar les cartes als Reis d'Orient
Els nens van fer cues per fer arribar les cartes als Reis d'Orient | AjM
Redacció
07 de gener del 2019
Actualitzat a les 14:54h
Des del dissabte 29 de desembre fins al divendres 4 de gener, una munió de persones han anat a la Plaça Major de Manresa per visitar el príncep Assuan que, rebut per la regidora de Cultura, Anna Crespo, i assentant sota els porxos de la Casa Consistorial, ha atès als nens i nenes que amb tota la il·lus ió del món li han lliurat les seves cartes amb les demandes dirigides als Reis d'Orient.

El príncep Assuan, que els dies de gener s'ha doblat per atendre la gran demanda i disminuir el temps d'espera, ha recollit un total de 3.400 cartes. L'organització i cura dels carters reials i dels patges que els ajuden ha anat a càrrec de l'Agrupació Cultural del Bages.

La presència de públic familiar a la plaça ha anat en augment i el dia 2 de gener ha estat el dia que l'emissari de Ses Majestat ha tingut la cua més llarga. Només aquest dia s'han recollir 1.251 cartes.

Per la seva banda, les activitats complementaries organitzades per l'Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de l'Associació de Comerciants de Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i voltants, i l'Associació de veïns del Barri Antic, que s'han dut a terme al voltant del patge reial per amenitzar el temps d'espera, han tingut una molt bona participació.

Així, la zona de jocs populars i tradicionals (xanques, jocs de taula, jocs de punteria, psicomotricitat) i el nou parc d'aventures i diversió Alçaquí ! han rebut la visita de més de 400 i 350 infants, respectivament.

Unes 180 persones van passar –els dies 1, 3 i 4 de gener- pels tallers gratuïts i familiars de circ, a càrrec de La Circa i unes 80 van participar en els tallers de cal·ligrafia àrab –el dia 30 de desembre i el 2 de gener-.

El seguiment i el públic als diferents concerts, animació infantil i ballades també ha estat nombrós i ha omplert la plaça d'un ambient festiu, càlid i nadalenc. Des de l'organització s'agraeix la participació desinteressada de totes les formacions musical que hi han participat: l'Escola de Grallers dels Geganters de Manresa, balls i danses de l'Escola de Dansa del Casal Cultural Dansaires Manresans, Escola de Dansa de l'Esbart Manresà, la peça de teatre musical Quin embolic!, a càrrec d'Expressa't; ballada swing a càrrec de Bon Hop de Swing; l'alumnat de l'Esclat de 6 a 9 anys i el cor gospel Esclat Gospel Junior.