La mostra fotogràfica «Els herois de l'1 d'octubre» es traslladarà, divendres, a l'Espai Òmnium

Aleix Solernou, davant d'algunes de les fotografies que va fer durant l'1-O
Aleix Solernou, davant d'algunes de les fotografies que va fer durant l'1-O | Anna Lozano
Redacció
07 de gener del 2019
Actualitzat a les 12:52h
La mostra fotogràfica Els herois de l'1 d'octubre del periodista bagenc Aleix Solernou s'exposarà, a partir d'aquest divendres, 11 de gener, a l'Espai Òmnium de Manresa. Solernou va cobrir, pel diari Regió7, les dues càrregues de la Guàrdia Civil a Sant Joan de Vilatorrada, un dels municipis de la Catalunya Central més castigats per la violència policial.

Les imatges que va captar aquell dia -en les quals s'hi palesa l'alegria i la il·lusió que hi va haver abans que arribés la Guàrdia Civil, així com també el patiment, el dolor i la ràbia de les persones que van posar el seu cos per defensar les urnes- li van valer el tercer premi Clic Fotoperiodisme Jove 2018 que atorga l'Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya i la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà. Entre d'altres, les instantànies mostren el paper que van tenir el regidor d'ERC i pallasso Jordi Pesarrodona i l'alcalde de Sant Joan, Gil Ariso, dos polítics que van patir la repressió policial.

La mostra, que està formada per una quinzena de fotografies, es podrà veure, a l'Espai Òmnium, a partir d'aquest divendres i fins al 8 de febrer. En l'acte d'inauguració, que començarà a les set de la tarda, hi intervindran Eloi Hernàndez, l'alcalde de Fonollosa i Joan Badia, el batlle de Callús, que recordaran com van viure la violència de la Guàrdia Civil als seus municipis.