Arrenquen els treballs d'ampliació de la vorera del túnel del carrer Indústria

L'actuació té una durada d'unes cinc setmanes, durant les quals el trànsit de vehicles restarà tallat, però es mantindrà el pas de vianants

El regidor Jordi Serracanta a l'entrada del túnel del carrer Indústria
El regidor Jordi Serracanta a l'entrada del túnel del carrer Indústria | AjM
Redacció
07 de gener del 2019
Actualitzat a les 12:48h
L'Ajuntament de Manresa ha iniciat els treballs d'ampliació de la vorera del túnel del carrer Indústria, treballs inclosos en les actuacions del pla de xoc de millora de l'Espai Públic  2018. Per aquest motiu, durant el dia d'avui té previst tallar la circulació al túnel a l'alçada del carrer de Sant Antoni Maria Claret i per un període aproximat de 5 setmanes, mantenint obert el pas per als vianants. També restarà tallada la sortida de l'Estació d'autobusos cap al carrer Indústria.

Els detalls d'aquests treballs han estat presentats aquest dilluns in situ pel regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta. El regidor ha afirmat que amb aquesta actuació l'Ajuntament vol donar resposta a una petició llargament reivindicada per millorar la seguretat, l'accessibilitat i la imatge d'un recorregut molt utilitzat pels veïns i veïnes ja que és una via de mobilitat important per a la mobilitat des de la carretera de Vic cap a la zona de les Bases.

Serracanta ha assegurat que és una "obra que durant unes cinc setmanes causarà molèsties al trànsit de vehicles i que obligarà a buscar recorreguts alternatius. Tot i això, els vianants podran continuar passant per aquest espai i, en acabar, serà una millora molt important".

El regidor de Mobilitat ha recordat també que properament es posaran en marxa les darreres actuacions corresponents al pla de xoc de l'Espai Públic del 2018 com és la millora de voreres a carrers de l'entorn de Plaça Catalunya i millores als parc infantils, com és el cas del parc de plaça Espanya.

La nova vorera tindrà 1,5 metres d'amplada

Aquesta actuació, amb un pressupost de 70.791 euros, té l'objectiu d'ampliar la vorera del tram del carrer Indústria, comprès entre el carrer Sant Antoni Maria Claret i el final del pas per sota el ferrocarril, un tram que es caracteritza per disposar d'una vorera amb una amplada molt reduïda que provoca que els recorreguts de vianants per dins el túnel siguin molt desavinents i derivin cap una sensació d'inseguretat.

La nova vorera tindrà 1,5 metres d'amplada i es pavimentarà amb peces de panot de 9 pastilles. El projecte també inclou la conducció de les aigües de les escorrenties del túnel de tal manera que no interfereixen en els recorreguts dels vianants, la col·locació d'una nova barana i la neteja del mur de formigó més proper a la vorera, amb la finalitat d'assolir una millora ambiental del recorregut.

Finalment, la proposta també preveu la instal·lació d'un nou pas de vianants adaptat entre la vorera del carrer Indústria -pujant a la dreta des del Garatge Blau- cap a la nova vorera del túnel, amb l'objectiu de continuar incidint en la millora de l'accessibilitat en els recorreguts de vianants de la ciutat.