Els Reis d’Orient escampen la màgia als carrers de Manresa

Ses Majestats han volgut desitjar pau i amor per a tothom

Els reis d'Orient passant pe la plaça Major
Els reis d'Orient passant pe la plaça Major | àlex Gomerz Ribera
06 de gener del 2019
Actualitzat a les 22:18h
Els reis d'Orient han arribat un any més a Manresa, el centre de la ciutat ha viscut un ambient especial durant tota aquesta tarda i vespre gràcies a la gran quantitat de persones que han vingut a rebre Ses Majestats. La cavalcada ha començat a les 6 de la tarda a la Muralla de Sant Francesc, l'esdeveniment ha seguit el seu format habitual i ha mantingut les renovacions que es van fer l'any passat quan TV3 ho va retransmetre en directe.

Enguany, apart de mantenir els canvis incorporats, també hi ha hagut algunes novetats com, per exemple, la participació de la carrossa “Somnis”, impulsada per membres dels projectes contra la pobresa infantil que dirigeix Lucía Caram, a través de la Fundació del Convent de Santa Clara. A més a més el seguici d'aquest any s'ha tancat amb una carrossa on hi havia un dels ponts que han estat el símbol de la capitalitat de la cultura catalana que Manresa ha exercit durant l'any 2018. La cavalcada ha estat organitzada per l'Agrupació Cultural del Bages i ha estat possible gràcies a la participació d'unes 700 persones.

Ses Majestats ha fet el recorregut habitual pel centre de la ciutat, en arribar a la Muralla del Carme els tres reis han baixat de la carrossa i, juntament amb les seves comitives, han acabat de fer el trajecte a peu pel carrer del Born, la Plana de l'Om, el carrer Sant Miquel i la plaça Major. Un cop han arribat a la plaça Major, al voltant d'un quart de nou del vespre, s'han dirigit cap al pessebre vivent que hi havia als porxos de l'edifici de Ajuntament per fer l'Adoració al nen Jesús, després han saludat a les autoritats municipal. Com és tradició l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el Patge Reial i els Reis d'Orient han sortit al balcó central de l'edifici consistorial per dirigir-se als manresans. L'alcalde de la ciutat ha exposat a Ses Majestats els seus desitjos pel país i per la ciutat.

Els desitjos de país s'han centrat en demanar justícia, llibertat i solidaritat tot fent referència a l'existència de presos polítics, respecte a la ciutat ha demanat igualtat, cohesió social i oportunitats per a tothom, seguidament, Junyent, ha donat la clau màgica als Reis d'Orient que els permetrà obrir totes les cases de la ciutat per deixar-hi els seus regals. El rei Gaspar ha estat el portaveu de Ses Majestats, en el seu discurs ha agraït la lluminosa visita que els manresans els han fet, també ha desitjat pau i amor per a tothom i ha encoratjat als manresans a estimar-se des d'un sentiment profund de llibertat.