La cavalcada de Reis de Moià ha estrenat enguany un Baltasar «de veritat»

per Xavier Rius Sant, Moià | 5 de gener de 2019 a les 22:13 |
El rei Baltasar ha saludat els nens i nenes de Moià | Xavier Rius
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb molta participació i animació s'ha celebrat aquesta tarda la cavalcada de reis a Moià en la que, per primera vegada, ni el rei Baltasar ni cap dels membres de la seva carrossa no anaven pintats de negre, en ser aquest el seu color natural de pell. A Moià el país d'origen majoritari de ciutadans d'origen estranger és de Mali, i el rei Baltasar s'assemblava molt a un d'aquests veïns, sumant-se així a la campanya Casa Nostra Casa Vostra.

La Cavalcada ha sortit a quarts de set de la zona industrial del Prat, pujant per l'Avinguda de la Vila, acompanyada de joves de l'escola de dansa que feien les seves coreografies cada cop que les carrosses s'aturaven, mentre pujaven nens i nenes a donar la carta als tres mags. I ha acabat davant l'església on han entrat els tres reis amb els patges. Allà els tres reis s'han dirigit als infants i els pares i mares, preguntant si aquest any havien fet bondat, i han dit que intentarien deixar a totes les cases el que demanaven a les cartes. 

 

Participació