Emociona't... amb la màgia del Nadal

El Conservatori va acollir un espectacle intergeneracional que va comptar amb la col·laboració de diferents corals i dansaires bagencs

L'Esbart Manresà ha participat a l'espectacle
L'Esbart Manresà ha participat a l'espectacle | Ariadna Augé
04 de gener del 2019
Actualitzat el 07 de gener a les 17:17h
Fem volar la imaginació i traslladem-nos al Londres del segle XIX. En Mr. Scrooge, un home vell, malhumorat, gasiu i mesquí que odia el Nadal, rep la visita de tres esperits nadalencs: el fantasma del passat, el del present i el del futur. Tres espectres que faran canviar la seva actitud i que la seva vida doni un gir de 360º. D'aquesta manera comença una de les novel·les més exitoses de l'escriptor britànic Charles Dickens El Conte de Nadal i és el fil conductor de l'espectacle intergeneracional Emociona't... és un conte de Nadal!.

Un arbre nadalenc situat a un costat de l'escenari, una imatge projectada com a rere fons d'una coral vestida de negre i el senyor Scrooge, interpretat per Joan Barbé, com a protagonista. Amb aquesta posada en escena s'inicia la funció. Els contes i la lectura prenen rellevància en el discurs de Barbé i són el tret de sortida de l'espectacle. 
 

El Lluquet i el Rovelló i el Pare Nadal no han faltat a l'escenari. Foto: Ariadna Augé


Un nen assegut al mig de l'escenari amb un llibre entre les mans demana als seus pares i a la seva germana que posin veu a les paraules del relat. La resposta en tots els casos és negativa. Aquest rebuig provoca que les pàgines del conte es quedin en blanc, que els personatges nadalencs desapareguin, que les cançons es quedin sense lletra, que faltin dies al calendari i que el ding-dong "que s'escolta en l'ànima de la bona gent" s'esfumi. L'infant necessitarà l'ajuda de la música per recuperar la màgia dels contes i del Nadal. 
 

Diverses corals han cantat al Conservatori Foto: Ariadna Augé


Un espectacle ple de música, dansa, poesia i teatre que va aglutinar persones d'edats i procedències diferents. Entitats manresanes com la Coral Infantil Escodines, Joc de Veus d'Ampans i l'Esbart Manresà, juntament amb altres corals alienes al món artísitc, van aconseguir conformar una actuació plena de llums, sons i emocions. 

Cançons com All I want for Christmas is you, Quan Somrius o L'oblit van ressonar per tot el Teatre Conservatori, fusionant la veu de sis corals bagenques. Personatges com en Lluquet i en Rovelló, d'entre d'altres, van donar el toc teatral a la posada en escena. Més d'una hora d'espectacle que va fer les delícies de xics i grans!