Sant Joan estrenarà dissabte la nova gespa artificial del camp municipal de futbol

Nova gespa artificial al camp de futbol de Sant Joan de Vilatorrada
Nova gespa artificial al camp de futbol de Sant Joan de Vilatorrada | AjSJV
Redacció
04 de gener del 2019
Actualitzat a les 15:08h
Els treballs de substitució de la gespa artificial del camp municipal de futbol arribaran al seu punt final el dissabte 5 de gener. Les millores, que van començar a principis del mes de desembre, serviran per oferir unes millors prestacions a la competició esportiva que s'hi realitzi gràcies a la gespa de darrera generació que s'hi ha col·locat. 

La gespa anterior del camp municipal presentava un nivell de desgast elevat que, fruit del pas del temps, havia patit un deteriorament que dificultava la pràctica del futbol en òptimes condicions. "Aquesta actuació millorarà les condicions de seguretat i de la mateixa pràctica esportiva, doncs els i les futbolistes de Sant Joan de Vilatorrada es mereixen poder realitzar el seu esport preferit en una nova superfície", explicava el regidor d'Esports, Eduard Mata, durant l'inici de les obres. 

Ara, el regidor ha mostrat la seva satisfacció amb els resultats dels treballs i emmarca aquesta actuació en la voluntat "de donar continuïtat a l'aposta prioritària que com a equip de govern hem dut a terme al llarg de tot aquest mandat per dotar les nostres entitats, esportistes i ciutadania d'unes instal·lacions esportives òptimes i adaptades a les seves necessitats i oferir-ne un manteniment periòdic que en garanteixi el seu ple funcionament".

Així, Mata avança que "en aquesta línia de seguir millorant els nostres equipaments esportius també tenim fixades al calendari quatre actuacions principals: el tancament complet de la pista poliesportiva coberta, la remodelació de les pistes de tennis, el canvi del parquet sintètic del pavelló i l'habilitació d'una pista de futbol 7". 

La superfície de la zona d'actuació ha estat de 6.868,00 m2 i els treballs realitzats són els següents: 

- Desmuntatge per a la seva posterior recol·locació dels equipaments esportius existents (porteries i banderins de corner). 

- Retirada de la gespa artificial existent mitjançant maquinària especialitzada que permet la recuperació del material de farciment (sorra i cautxú) per a la seva posterior reutilització. 

- Neteja i comprovació de l'estat de la solera existent.

- Enderroc dels trams de solera afectats per arrels dels arbres, tall d'arrels i reconstrucció de la solera. 

- Instal·lació de nova gespa artificial segons especificacions i normativa contingudes en el present projecte. 

- Recol·locació de l'equipament esportiu. 

El camp de futbol també comptarà amb nous vestidors 

En paral·lel a la renovació de la gespa artificial, l'Ajuntament també durà a terme al final de l'actual temporada la remodelació íntegra del vestidor destinat al col·lectiu arbitral i dels diversos vestidors de l'equipament; amb un pressupost de 43.000 euros. 

Finalment, el consistori santjoanenc vol agrair públicament als ajuntaments de Callús, Artés, Sant Salvador de Guardiola, Castellnou del Bages i Manresa la seva predisposició i col·laboració en permetre que els diferents equips de Sant Joan de Vilatorrada que fan ús del camp de futbol municipal poguessin entrenar i jugar en les seves instal·lacions durant el desenvolupament dels treballs de millora de l'equipament. Així mateix, l'agraïment també es fa extensiu als diversos clubs santjoanencs, en especial al FC Joanenc, per la paciència i comprensió demostrades en tot moment al llarg d'aquest projecte d'arranjament.