Les Joventuts d'ERC també fan campanya contra el masclisme de Tezenis

Membres de Jovent Republicà han enganxat una pancarta a l'aparador de Tezenis
Membres de Jovent Republicà han enganxat una pancarta a l'aparador de Tezenis | JRepublicà
Redacció
04 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:04h
Aquesta setmana les Joventuts d'Esquerra Republicana de Manresa han protestat davant la botiga de la cadena Tezenis per denunciar el masclisme d'una de les seves samarretes en què es pot llegir literalment que si no saps com rentar-la pots "donar-li a la teva mare, ella sap com fer-ho". El col·lectiu feminista Acció Lila també va fer una acció contra aquest comerç el passat mes de desembre.

L'acció de les Joventuts d'ERC ha tingut lloc al Tezenis del carrer Guimerà de Manresa juntament amb altres establiments de la companyia a Palma, Vilanova i la Geltrú, Salt i València, entre d'altres, i s'emmarca dins d'una campanya de conscienciació contra el consumisme.

S'ha encartellat els aparadors amb el missatge "boicot al masclisme" i s'ha llegit un manifest que denuncia la "pressió estètica, amb la representació de models de bellesa irreals; i la perpetuació de rols de gènere, accentuant així les desigualtats".
 
En el comunicat que han llegit i enviat a la companyia han explicat que els productes com el pijama de Tezenis "reforcen i normalitzen que les tasques domèstiques i de cures siguin únicament de les dones". Volen que siguem sent preses d'un àmbit en el qual alguns creuen que hem nascut i on ens volen tancar, limitar i silenciar" i per això continuaran treballant per "uns Països Catalans lliures de qualsevol tipus de missatge sexista i lliures de la reproducció d'estereotips rancis que menystenen les dones".