Cardona se suma a la commemoració de l'any Amades

Redacció
26 d'octubre del 2009
La vila de Cardona és una de les moltes poblacions catalanes que al llarg d’aquest any 2009 se sumarà als actes de commemoració de l’any Amades, una iniciativa que coincideix amb el cinquantenari de la mort del reconegut folklorista català.

El Foment Cardoní, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Cardona, ha impulsat la celebració de l’any Amades a la vila amb l’organització de tot un seguit d’activitats destinades a divulgar la vida i l’obra del qui va ser el primer gran estudiós del patrimoni popular de Catalunya.

Els actes començaran aquest divendres dia 30 amb la inauguració de l’exposició “Joan Amades: La memòria del poble”, instal•lada a la biblioteca municipal, i la presentació del darrer número del butlletí “Cardona Oberta”, que edita el Foment Cardoní. Coincidint amb la celebració de l’any Amades, els responsables del Foment Cardoní han dedicat el setantè número de la seva publicació cultural al folklorista català, el qual va recollir, en els seus nombrosos treballs sobre el patrimoni popular de Catalunya, una part del ric patrimoni folklòric que atresora la vila de Cardona. Els actes s’allargaran fins el dia 14 de novembre amb la projecció d’audiovisuals, narració de contes i llegendes i una conferència sobre Joan Amades, a càrrec d’Amadeu Carbó, comissari de l’exposició. Col•laboren en la iniciativa el Cinema Amateur, els Geganters de Cardona i la Biblioteca Marc de Cardona.

L’objectiu de l’any Amades passa per recuperar i reivindicar la figura d’un dels personatges cabdals del panorama cultural català, una investigador que va consagrar la seva vida a l’estudi del patrimoni popular del nostre país.
Arxivat a