La Cavalcada de Reis de Súria s'adhereix a la campanya #BaltasarDeVeritat

Aquest serà el segon any consecutiu que el rei Baltasar de la Cavalcada de Súria és representat per una persona de pell negra

Redacció
03 de gener del 2019
Actualitzat a les 14:20h
La Cavalcada de Reis de Súria s'ha adherit a la campanya #BaltasarDeVeritat, que es desenvolupa en el conjunt de Catalunya per tal que aquest acte emblemàtic reflecteixi els valors de la inclusió i l'acolliment a persones d'altres cultures. L'inici de la Cavalcada tindrà lloc cap a les 18.00 h d'aquest dissabte 5 de gener.

La campanya #BaltasarDeVeritat és una iniciativa de l'entitat Casa Nostra, Casa Vostra, que es va formar l'any 2017 per promoure l'acollida a persones refugiades i migrants arreu de Catalunya. La iniciativa compta amb l'adhesió de Cavalcades de Reis de nombrosos municipis del país i de fins a nou de les comarques del Bages i el Moianès.

Aquest serà el segon any consecutiu que el rei Baltasar de la Cavalcada de Súria és representat per una persona de la mateixa raça que aquest personatge de la iconografia tradicional nadalenca.

L'horari de la Cavalcada de Reis de Súria, aquest dissabte 5 de gener, serà el següent:

- 17.00 h. Berenar per a tothom i encesa de fogueres per donar caliu. Llocs: plaça de Sant Joan i plaça de la Serradora. 
- 17.45 h. Baixada de torxes des de Costafreda i La Torre. 
- 18.00 h. Inici de la Cavalcada de Reis. Inici al barri de Salipota, recorregut pel centre urbà de la vila, recepció a la Casa de la Vila, visita a l'Església Parroquial de Sant Cristòfol i rebuda als infants al Teatre del Foment Cultural. 

El pas de Ses Majestats per la vila anirà acompanyat per les carrosses del Príncep Artaban, Els Pastorets, la màquina dels regals, la carrossa del carbó, l'escala dels patges que s'enfilaran fins als balcons més baixos de les cases, un grup de ball, la Txaranga Trinxaranga i, com a novetat, la carrossa de la Xicarà, un personatge que es dedica a organitzar els regals dels infants. 

Com a norma de seguretat per a les persones que assisteixin a la Cavalcada com a públic, no es podrà creuar el carrer entre les carrosses. Tampoc no es podrà baixar de la vorera ni acostar-se a les carrosses. Caldrà fer cas de les indicacions del personal de seguretat i de l'organització. 

La Cavalcada d'enguany és organitzada per Ajuntament de Súria i Foment Cultural, amb la col·laboració de la Comissió Festes i Tradicions, Agrupament Escolta i Guia Joan Ros, Centre Excursionista, Casal de la Dona, Unió de Botiguers, Picman Parkour Manresa, La Guagua, Taxi Mariano Solé, L'Esplai i Taller de Costura. 
Arxivat a