Pineda de Bages tria Primer d'Octubre com a nom d'una nova plaça

Redacció
02 de gener del 2019
Actualitzat a les 15:30h
La nova plaça Primer d'Octubre, a Pineda de Bages
La nova plaça Primer d'Octubre, a Pineda de Bages | AjSFB
Sant Fruitós de Bages ha triat en procés participatiu batejar com a Primer d'Octubre una plaça de Pineda de Bages, i com a Ressorgiment una del nucli urbà.

En el procés de participació ciutadana s'han validat els vots d'un total de 372 ciutadans. Per poder votar calia estar empadronat al municipi i tenir més de 18 anys.

En el cas de la plaça situada al costat del C/ Verge de Juncadella de Pineda de Bages, el nom escollit ha estat plaça Primer d'Octubre per un clar marge de vots, obtenint-ne un total de 205 vots. En segon lloc ha quedat plaça de la Llibertat amb 127 vots. Altres noms que han obtingut vots han estat plaça Maurici Serramalera, plaça de la República, plaça Marie Curie o plaça Frida Kalho, entre altres. 

Pel que fa a la plaça situada entre Crta. de Vic, C/ Joan XXIII i C/ Albéniz, al nucli del municipi, el resultat ha estat més ajustat. En primer lloc s'ha escollit plaça del Ressorgiment amb 127 vots, i immediatament després, per un únic vot, ha quedat la plaça Primer d'Octubre amb un total de 126 vots. En aquets cas, la tercera opció més votada ha estat plaça Catalunya amb 94 vots. 

Cal recordar que en cas que el nom guanyador en ambdós casos hagués estat el mateix, el nom s'hauria assignat a aquella plaça on obtingués un nombre més elevat de vots. 

Els motius i l'origen de les propostes dels noms guanyadors és la següent:

- Plaça del Ressorgiment. Aquesta proposta és degut a que l'estàtua que hi està ubicada s'anomena Escultura del Ressorgiment. L'escultura va ser confeccionada per l'escultora local Neus Serra a petició de l'ajuntament l'any 1989. 

- Plaça Primer d'Octubre Aquesta opció es va proposar en record dels fets succeïts el passat dia 1 d'octubre de 2017, durant el referèndum d'independència.