Endesa subministrarà energia 100% verda als FGC el 2019

El pressupost base de la licitació és de més de 9,9 MEUR en un nou concurs per la comercialització d’alta i baixa tensió en línies metropolitanes i estacions de muntanya

Redacció
02 de gener del 2019
Actualitzat a les 16:39h
El servei d’FGC passarà a rebre exclusivament energia verda aquest nou any.
El servei d’FGC passarà a rebre exclusivament energia verda aquest nou any. | FGC.
Endesa començarà a subministrar energia elèctrica procedent al 100% de fonts renovables a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per aquest any 2019. Així, la companyia ha revalidat la licitació per a comercialitzar l'alta i la baixa tensió de les Línies Metropolitanes i de les estacions de muntanya per un import estimat de més de 9,9 milions d'euros més la tarifa regulada, l'impost elèctric i l'IVA. La novetat radica precisament en el fet que el servei d'FGC passarà a rebre exclusivament energia verda.

El conveni inclou el servei elèctric de les línies metropolitanes Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-La Pobla, a més de les estacions de muntanya gestionades per FGC: La Molina, Vall de Núria, Espot, Port Ainé i Vallter. En total són prop de 300 quilòmetres de línies amb 91 punts de subministrament en baixa tensió (superiors a 10 kV) i 31 d'alta tensió.

Amb aquest tipus d'iniciatives es fa palpable el compromís d'ambdues empreses amb el medi ambient i el desenvolupament sostenible. De fet, el subministrament d'electricitat obtinguda amb fonts d'energia renovable és una de les apostes mediambientals d'Endesa per utilitzar de manera sostenible els recursos naturals, que juntament amb l'eficiència energètica formen part de la política de sostenibilitat de la Companyia.

Aquesta energia s'obtindrà de tres tipus de tecnologia: la solar, la eòlica i especialment de les hidroelèctriques, ja que aquest últim tipus d'instal·lacions són les que actualment hi ha més repartides pel territori i juguen un paper fonamental en el futur model energètic, ja que aporten energia i fiabilitat al sistema elèctric gràcies a la seva alta capacitat d'emmagatzematge.

La participació al concurs forma part de la política comercial de la Companyia, que participa en la gran majoria de licitacions d'administracions públiques de Catalunya amb l'objectiu de seguir essent el màxim referent en comercialització de llum i gas al territori.