Un viatge al passat, una història que mai no es fa vella a les Torres de Fals

El Pessebre Vivent del Bages ha arribat a la quarantena edició i ha superat els 150.000 visitants històrics

L'anunciament, una de les escenes del Pessebre Vivent del Bages
L'anunciament, una de les escenes del Pessebre Vivent del Bages | Laura Coletas
31 de desembre del 2019
Actualitzat a la 13:31h
Mans a les butxaques, guants i cares mig camuflades entre gorres i bufandes. Aquest és l'escenari de la llarga cua que s'estén a l'entrada de les majestuoses Torres de Fals. Fa un fred penetrant però, tot i l'aire gèlid que s'esmuny enmig de la multitud, es poden veure famílies senceres, parelles, amics... Grans i petits vinguts d'arreu del país no s'han volgut perdre aquesta cita. 

Enguany el Pessebre Vivent del Bages ha assolit una fita històrica: s'ha arribat als 150.000 visitants! En aquesta quarantena edició els veïns de Fals, Rajadell i d'altres localitats de l'entorn han volgut recrear, un any més, escenes d'una altra època, quadres estàtics i diferents episodis que transporten a l'espectador a moments tan màgics com l'anunciació de l'àngel Gabriel a la verge Maria, l'arribada dels Reis d'Orient o la cova del naixement del nen Jesús. 
 

El Pessebre Vivent del Bages es pot tornar a visitar l'1 i el 6 de gener. Foto: Laura Coletas


Vint-i-quatre escenes que es distribueixen al voltant de les emblemàtiques Torres de Fals i l'antiga església parroquial de Sant Vicenç. Figures humanes cobertes de llargues túniques que gairebé no es mouen, racons que evoquen a paisatges de la llunyana Palestina de l'època romana, efectes sonors i un espai mediterrani excel·lent conformen un escenari pessebrístic perfecte.

El Pessebre Vivent del Bages és un dels que fa més anys que s'organitza al nostre país. Els seus orígens es remunten a l'any 1977 i, des d'aleshores, s'ha anat renovant i ha anat evolucionant sense perdre l'essència de la seva identitat. El fil conductor: la gent i la il·lusió. Més de 250 persones fan possible any rere any aquesta tradicional cita anual. 
 

El Pessebre Vivent del Bages conté moltes escenes en un recorregut boscós. Foto: Laura Coletas


Les properes sessions tindran lloc els dies 1 i 6, ambdues a les 18:30. Les funcions tenen una durada aproximada d'una hora.