Espanyolisme

Una prestigiosa músic de Santpedor és insultada a Madrid per portar el llaç groc

La flautista Marta Santamaria va ser increpada en un restaurant i després a l'hotel on s'allotjava amb l'orquestra

per Pere Fontanals, 31 de desembre de 2018 a les 09:50 |
Marta Santamaria mostra com aguantar la flauta en una classe de musica a Alemanya | Konzerthaus Dortmund
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La reconeguda flautista de Santpedor Marta Santamaria Llavall va viure una desagradable experiència el passat divendres a Madrid on es trobava per tocar en un concert d'orquestra. Segons ha explicat ella mateixa a Twitter, l'episodi va tenir lloc en un restaurant de Madrid on va ser "assenyalada i insultada a crits" pel fet de portar un llaç groc a la samarreta.

Marta Santamaria és una flautista de prestigi que toca a diverses orquestres internacionals. En aquesta ocasió, segons ha confirmat la pròpia instrumentista, era a Madrid amb una orquestra que té seu a Rússia, però que acostuma a convidar músics d'altres països europeus. Els músics europeus no se'n sabien avenir, del que havia passat.


Santamaria explica que mentre es trobaven en un restaurant van comprovar que els miraven malament i que fins i tot una dona que hi havia en una taula de la vora els va dedicar un "Viva Espanya". Aquesta mateixa dona i el seu acompanyant, quan es disposaven a anar-se'n del restaurant se'ls va acostar i "amb crits i una agressivitat considerable", els "ha dit de tot".

Del que més es queixa la músic és que ningú del restaurant no va sortir en defensa seva tot i que, fins i tot, algú els va apuntar que allò els havia passat perquè "això que feu és una puta provocació".

 
La història, però, no va acabar aquí. Un cop va arribar a l'hotel on s'allotjava amb els membres de l'orquestra, va comprovar que la parella que els havia increpat també s'hi allotjava. Santamaria va anar a dormir, segons explica, però l'acompanyant que tenia al restaurant es va quedar al hall amb altres membres de l'orquestra.

Va ser llavors quan l'altra parella el va reconèixer i s'hi va acostar per seguir-lo "insultant a crits" a poca distància, i malgrat que el músic demana al personal de l'hotel que intervingui per separar-lo, al final acaben demanant als integrants de l'orquestra el seu número d'habitació.

Marta Santamaria és una músic que ha voltat arreu del món oferint concerts. "Després de  de voltar pel món amb el llaç groc, dins i fora dels escenaris", ha hagut d'arribar a Madrid "per passar por en ser assenyalada i insultada a crits públicament".

 

Participació