El president Quim Torra assisteix a una funció d'«Els Pastorets» de Súria

En la seva primera visita al municipi com a president, Torra va ser rebut a l'Ajuntament on hi va signar el llibre d'honor

El president Torra es va fotografiar amb alguns els intèrprets d'«Els Pastorets» de Súria
El president Torra es va fotografiar amb alguns els intèrprets d'«Els Pastorets» de Súria | AjSú
Redacció
30 de desembre del 2019
Actualitzat a les 12:46h
El president de la Generalitat, Quim Torra, va sera Súria aquest dissabte 29 de desembre per assistir a una representació d'Els Pastorets, en la seva primera visita oficial a la vila com a màxima autoritat de Catalunya. A la seva arribada a Súria, el President de la Generalitat va ser rebut a la Casa de la Vila per l'alcalde Josep Maria Canudas i la majoria de membres de la corporació municipal.

Després de la seva arribada a la Casa de la Vila, pels volts de les 17.15 h, Quim Torra va presidir una recepció institucional a la Casa dela Vila i va signar en el Llibre d'Honor. En el transcurs d'aquest acte, l'alcalde de Súria va donar la benvinguda al President de la Generalitat i va descriure alguns dels trets més destacats de la vila, com la vitalitat de la seva vida associativa.

En la seva resposta, el President de la Generalitat va elogiar Els Pastorets de Súria com a "símbol" d'aquesta tradició arreu del país. Quim Torra va afegir que la seva assistència a una representació d'Els Pastorets també volia ser un homenatge al seu autor, Josep Maria Folch i Torres, i a tots aquells que han escrit per a infants, contribuint a la pervivència de la llengua catalana.

El President de la Generalitat també es va referir a la "difícil" situació política que viu el país, amb un esment especial per als dirigents polítics i socials que es troben empresonats o a l'exili.

Abans de desplaçar-se al Teatre del Foment Cultural per assistir a la representació d'Els Pastorets de Súria, el President de la Generalitat i l'alcalde de Súria van visitar el centre urbà de Súria des del barri de Salipota, acompanyats per la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella. Aquesta visita va servir per exposar-li alguns dels projectes destacats de la vila, com el centre cultural de Cal Pau.

Al final de la representació d'Els Pastorets, el President de la Generalitat va felicitar totes les persones que fan possible la continuïtat d'aquesta tradició i va destacar la importància cultural i el valor sentimental que l'obra té per a moltes persones.

Quim Torra va recordar la representació commemorativa que Els Pastorets de Súria van fer l'any 2016 al Palau de la Generalitat i va proposar que l'obra de Folch i Torres sigui cada any present en aquest emblemàtic edifici, convidant Els Pastorets suriencs a tornar a la Generalitat per tal d'iniciar aquesta tradició.

En el seu parlament al Teatre del Foment Cultural, el President de la Generalitat també es va referir ala situació dels presos polítics i dels exiliats, que "no podem acceptar" des d'una posició democràtica. Quim Torra va convidar la ciutadania a defensar el resultat del referèndum de l'1 d'Octubre i va afegir que "al davant tenim un any molt important" en el qual caldrà prendre decisions històriques sobre el futur del país.

La presidenta del Foment Cultural, Elisabet Viñals, va agrair la presència de Quim Torra i va parlar sobre l'arrelament de la tradició d'Els Pastorets a Súria gràcies a la dedicació de moltes persones al llarg de més de noranta anys.
L'acte va acabar amb el cant d'Els Segadors per part de les persones que omplien el Teatre del Foment Cultural, amb nombroses pancartes i crits en suport dels presos polítics i els exiliats.

La directora dels serveis territorials del departament de la Presidència de la Generalitat a la Catalunya Central, Ivet Castaño, va ser una de les representants institucionals que va assistir a la visita de Quim Torra a Súria. A la representació d'Els Pastorets, també hi van ser presents el coordinador general de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Lleonard del Río, i el destacat autor i director teatral Sergi Belbel.

Aquesta va ser la tercera representació d'Els Pastorets de Súria en aquesta temporada. Les properes tindran lloc els dies 30 de desembre i 1 i 6 de gener, a les 18.00 h. al Teatre del Foment Cultural.
Arxivat a