La Seu s'omple en el concert d'orgue i «Poema de Nadal» del Rotary a favor de Santa Clara

Sor Lucía Caram i un infant originari d'Hondures expliquen la funció de la Residència de la Fundació

Sor Lucía i Maurici agraint la presència del públic al concert
Sor Lucía i Maurici agraint la presència del públic al concert | FCSC
Redacció
30 de desembre del 2019
Actualitzat a les 12:29h
La Seu de Manresa es va omplir dissabte en un Concert Solidari d'orgue organitzat pel Rotary Club Manresa Bages a benefici de la Fundació del Convent de Santa Clara. La funció va constar del concert d'orgue que va anar a càrrec de Tomé Olives, organista de Menorca, i d'una rapsòdia del Poema de Nadal a càrrec de Fina Borràs i Toni Gol.

L'acte va començar amb unes paraules de la presidenta del Rotary Maite Romero, que va introduir la intervenció de Sor Lucía caram, a qui acompanyava Maurici, un nen de 7 anys d'Hondures que està acollit a la Residència de la Fundació de Convent de Santa Clara.

Sor Lucía va manifestar que feia goig veure la Seu plena de manresans, donant escalf en un moment difícil: "No ha estat un any fàcil, cada cop tenim mes gent vulnerable, i només podem continuar perquè sabem que tenim una Ciutat que ens fa costat. El pes de 1.400 famílies, 4.500 persones, 85 persones acollides en 18 pisos i la Residència, les dutxes a les que acudeixen sistemàticament 50 persones, la responsabilitat del Cosidor i l'hort, i la del Programa Invulnerables per la infància, es fan sentir, i a vegades el cansament apareix. Però la pobresa a Manresa té rostres, i us necessitem".


A continuació Maurici, va explicar que venia de Hondures, que té un germà de tres any, i que amb la seva besàvia viuen a la residència de la Fundació. "Som com una família i estic content. Tot i que ara estic trist perquè he de deixar als amics fets a la residència, perquè ens anem a viure a un pis". Va acabar demanant als presents que ajudessin a la Fundació perquè poguessin continuar ajudant a altres nens com ell i a altres famílies.

Els assistents van agrair amb un aplaudiment llarg i emocionat el Concert. En acabar, a la sala Gòtica de la Seu es va servir un cava en col·laboració de les bodegues d'Agustí Torelló Mata i coca de Forn de Cabrianes.