VÍDEO Així ha sonat l'emocionant «Al·leluia» d'«El Messies» de Händel a Lledoners

Mig miler de cantaires i músics professionals han dedicat la cantata als presos polítics

«El Messies» a Lledoners
«El Messies» a Lledoners | Pere Fontanals
29 de desembre del 2018
Actualitzat a les 12:46h
Mig miler de cantaires i músics professionals han dedicat un emocionant El Messies de Händel als presos polítics de Lledoners. La interpretació ha començat amb l'Al·leluia a les 12 del migdia aprofitant que els presos són fora de les cel·les i ho podien escoltar des de l'interior del centre penitenciari. La iniciativa, "inèdita a Europa", ha aplegat unes 9.000 persones a l'esplanada de Lledoners.




La cantata ha començat amb l'Al·leluia i, posteriorment, ha continuat amb la interpretació completa de l'obra de Händel que té una durada d'uns 90 minuts. Alfred Cañamero ha dirigit els 450 cantants i 46 músics que s'han donat cita a Lledoners.

Una cinquantena de voluntaris han fet possible la iniciativa que ha aplegat diversos familiars dels presos polítics i exiliats. L'organització ha xifrat en 9.000 persones l'assistència que, de nou, ha col·lapsat els accesos al centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada.

Una iniciativa sense precedents

L'Associació El Mesies Participatiu interpreta cada any l'obra a Barcelona. Fa unes setmanes, alguns dels membres van decidir dur-la també a l'esplanada de Lledoners per tal d'acostar-la als presos polítics. "Els músics de vegades ens preguntem què podem fer per la causa i el que sabem és fer música", justifica Bardolet, que afegeix que la resposta que ha tingut permetrà fer un acte "sense precedents a Europa". "Una producció professional com aquesta davant d'una presó no s'ha fet mai", insisteix.

Els impulsors de la iniciativa van fer córrer la convocatòria entre corals i orquestres professionals que coneguessin l'obra i que l'hagin fet recentment. La "inesperada" resposta els va obligar a acabar fent un procés de selecció.