Manresa acollirà el MAM, un festival multidisciplinari amb el jazz com a protagonista

El Circuit de Música Activa de Manresa (MAM), promocionat per quatre músics bagencs, programarà fins al pròxim juny sis concerts ubicats en sis espais diferents de la ciutat

Celeste Alías, Josep Cordobés, Joan Mas i Eloi Escudé
Celeste Alías, Josep Cordobés, Joan Mas i Eloi Escudé | Laura Coletas
28 de desembre del 2018
Actualitzat a les 22:44h
Un concert al mes, de gener a juny, en sis espais diferents de Manresa. Aquesta és la nova proposta cultural que han impulsat els quatre músics bagencs Celeste Alías, Josep Cordobés, Joan Mas i Eloi Escudé. Cada espectacle es celebrarà un divendres al mes a 2/4 de 9 del vespre i comptarà amb la col·laboració de músics de jazz del país i diferents artistes del Bages. Per tal d'amenitzar la vetllada, cada actuació es maridarà amb algun vi dels cellers de la DO Pla de Bages.

"Creiem que feia falta a la ciutat un cicle de música on el músic estigués a prop del públic. Anys enrere havíem tingut les jams del Sielu o actuacions a la Maduixa, però actualment aquests tipus de festivals s'han anat perdent una mica. Ens agradaria entrar en la filosofia del club de jazz o música a cau d'orella. Pensem que a Manresa falten espais d'aquest tipus", explica la cantant i impulsora de la iniciativa Celeste Alías.

La presentació del festival, que s'ha dut a terme aquest divendres a la tarda al Mercat del Puigmercadal, ha comptat amb una jam session protagonitzada pels quatre promotors. Músics de tota la comarca s'han afegit de manera espontània a l'acte inaugural.

El primer concert del cicle tindrà lloc el proper 11 de gener a l'Auditori de la Plana de l'Om. L'espectacle, que anirà a càrrec de la cantant Carme Canela i el pianista Joan Monné, comptarà també amb una petita mostra de teatre protagonitzada per les actrius Mireia Cirera i Tàtels Pérez. 

Pel que fa a la segona proposta cultural, que es celebrarà a l'Espai 1522, acollirà el trio format pel saxofonista Santi de la Rubia, el contrabaixista Marc Cuevas i el bateria Roger Gutiérrez. El trio es reunirà amb el poeta Xavier Giol i l'artista plàstica Núria Tobias el penúltim divendres de febrer. 

Un concert del doble duet de piano i trompeta format per Roger Santacana i Òscar Latorre, d'una banda, i Elisabet Raspall i Benet Palet, de l'altra, serà la tercera actuació del festival. La proposta musical, que inclourà un espectacle de microteatre a càrrec de les actrius Anna Bertran i Maria Antònia Salas, s'ubicarà al Mercat del Puigmercadal. 

El Refugi Antiaeri acollirà el quart concert del cicle a l'abril. L'espectacle lligarà la improvisació del bateria Ramon Prats i el saxofonista Albert Cirera, amb la performance que brindaran l'artista plàstic Txema Rico i la ballarina Laura Bataller. 

El cinquè concert serà protagonitzat pel guitarrista Dani Pérez, el contrabaixista David Mengual i el bateria David Xirgu. La ballarina Maria Ribera i la poeta Sònia Moya hi posaran el contrapunt artístic. L'esdeveniment serà el 17 de maig al Coro Sardanísitc. 
En el tancament del cicle està programada l'actuació del guitarrista David Soler i el bateria Oriol Roca a l'Anònima. La funció anirà acompanyada de convidats sorpresa. L'aperitiu artístic anirà a càrrec dels ballarins Queralt Jorba i Daniel Hayes. 

El preu de les entrades serà de deu euros i es podran adquirir a l'establiment Solans Música i la Llibreria Papasseit, entre d'altres. Les persones interessades en assistir a tots els concerts podran beneficiar-se d'un abonament al preu de cinquanta euros.

Programa del MAM