Súria inicia els treballs dins la Xarxa de Ciutats Amigues de les Persones Grans

Reunió d'un dels grups de treball per al desenvolupament del projecte de la Xarxa Global de Ciutats Amigues de les Persones Grans
Reunió d'un dels grups de treball per al desenvolupament del projecte de la Xarxa Global de Ciutats Amigues de les Persones Grans | AjSú
Redacció
28 de desembre del 2018
Actualitzat a les 18:45h
L'Ajuntament de Súria ha iniciat els treballs per a l'elaboració d'un document de diagnosi sobre les principals necessitats de millora del nucli urbà per a les persones grans, dins de les accions de la Xarxa Global de Ciutats Amigues de les Persones Grans. Durant aquest mes de desembre s'han celebrat diferents reunions de debat amb persones grans, entitats i professionals que s'adrecena aquest col·lectiu.

La iniciativa és una conseqüència de l'adhesió de Súria a l'esmentada Xarxa Global, promoguda per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per fomentar l'adaptació dels nuclis urbans a les necessitats derivades de l'augment de l'esperança de vida i afavorir els contactes entre municipis per intercanviar informació sobre bones pràctiques en aquest àmbit.

L'elaboració del document de diagnosi serà a càrrec de l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament i de la Diputació de Barcelona, amb el suport del Consell Municipal de la Gent Gran.

El projecte va ser presentat en una reunió celebrada el passat mes de novembre en el saló de sessions de la Casa de la Vila, amb la participació de regidors i regidores de la corporació, tècnics municipals i membres del Consell Municipal de la Gent Gran, entre d'altres persones.

El Bages és el territori català amb més adhesions a la Xarxa, a la qual també pertanyen Balsareny, Cardona, Manresa, Navarcles, Navàs, Sant Fruitós de Bages, Sant Mateu de Bages i Sant Vicenç de Castellet.

El ple municipal de Súria va aprovar per unanimitat la sol·licitud d'adhesió a la Xarxa Global de Ciutats Amigues de la Gent Gran en la sessió ordinària del passat mes de febrer.
Arxivat a