Prop de 600 persones omplen l'estrena de la Nit Viva de Fonollosa

La recreació d'oficis històrics en un entorn nadalenc es pot veure encara els dies 29 i 30 de desembre i 1 de gener

La Nit Viva encara es pot veure aquest cap de setmana i el dia 1 de gener
La Nit Viva encara es pot veure aquest cap de setmana i el dia 1 de gener | Sabina Calmet
Redacció
28 de desembre del 2018
Actualitzat el 29 de desembre a les 19:44h
El dia de Sant Esteve a la tarda es va estrenar a Fonollosa una nova edició de la Nit Viva, l'espectacle que recrea la vida a pagès i oficis antics. Prop de 600 persones van passar per les dues primeres sessions de l'espectacle, que discorre per cases centenàries i espais d'un raval del poble, i van poder degustar al final el pa amb cansalada i allioli que ofereix l'organització. La Nit Viva ofereix les properes representacions els dies 29 i 30 de desembre i 1 de gener de 2019, en dues sessions cada dia.

Èxit en l'estrena, ahir, de la Nit Viva, l'espectacle nadalenc al amb més de 50 escenes, on fan de figurants 200 veïns i veïnes de Fonollosa, Camps, Aguilar de Segarra, Castelltallat i rodalies. En la primera jornada de representacions, la tarda de Sant Esteve, prop de 600 persones es van deixar seduir per aquest espectacle que recrea la vida a pagès fa més d'un segle i escenifica quadres d'oficis antics i algunes escenes del pessebre.

Les properes funcions seran els dies 29 i 30 de desembre, i 1 de gener de 2019, a 1/4 de 7 i a 2/4 de 8 del vespre. Les entrades es poden adquirir directament a taquilla (situada a l'entrada del poble de Fonollosa) des d'una hora abans de l'inici de la primera sessió.

El preu de l'entrada és 6 euros (5 per a infants de fins a 14 anys i gratuït per als menors de 4 anys). En finalitzar, es reparteix pa per torrar amb cansalada i allioli de codony per a tots els visitants. També hi ha venda de brou calent i productes de la terra.

La representació transcorre per interiors de diverses cases centenàries, així com carrers i camps del Raval del Sastre del poble de Fonollosa. Com és habitual, l'organització ha treballat els darrers mesos per anar millorant les escenes, amb més elements, decoració i objectes antics, per tal de seguir avançant i millorar encara més el rigor històric que caracteritza aquest espectacle.

L'organització de la Nit Viva és a càrrec del Grup de Teatre Faltagent, l'Associació Cultural i Recreativa de Fonollosa i els veïns i veïnes de Fonollosa i pobles de l'entorn, amb el suport de l'Ajuntament de Fonollosa i diverses empreses.