Una orquestra amb 400 músics professionals durà el «Messies» de Händel al pla de Lledoners

La iniciativa es farà dissabte al migdia aprofitant que els interns són fora de les cel·les

El pla de Lledoners tornarà a ser protagonista aquest dissabte
El pla de Lledoners tornarà a ser protagonista aquest dissabte | Albert Alemany
Redacció
27 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:33h
Membres de l'Associació El Messies Participatiu portaran aquest dissabte l'obra de Georg Friedrich Händel a les portes de Lledoners. Segons ha explicat a l'ACN el músic Albert Bardolet, un dels impulsors, es tracta d'una iniciativa que fins ara "mai no s'ha vist a Europa". I és que entre veus i músics, insisteix, es preveu la participació de prop de 400 professionals. La interpretació arrencarà a les 12 del migdia a l'esplanada, aprofitant que els presos són fora de les cel·les i els podran escoltar, i durarà uns noranta minuts. Interpretaran pràcticament totes les peces que conformen l'obra.

L'Associació El Mesies Participatiu interpreta cada any l'obra a Barcelona. Fa unes setmanes, alguns dels membres van decidir dur-la també a l'esplanada de Lledoners per tal d'acostar-la als polítics empresonats. "Els músics de vegades ens preguntem què podem fer per la causa i el que sabem és fer música", justifica Bardolet, que afegeix que la resposta que ha tingut permetrà fer un acte "sense precedents a Europa". "Una producció professional com aquesta davant d'una presó no s'ha fet mai", insisteix.

El boca-orella

Els impulsors de la iniciativa van fer córrer la convocatòria entre corals i orquestres professionals que coneguessin l'obra i que l'hagin fet recentment. La "inesperada" resposta els ha obligat a fer un procés de selecció i finalment s'ha tancat el conjunt amb prop de 400 participants.

La coral estarà dirigida per Alfred Cañamero i comptarà amb noms importants. Bardolet, però, no vol entrar en el cartell i assegura que l'important no són els participants, "ja que tots ho fan a títol individual i de forma desinteressada". Això sí, afegeix, "són tots professionals".

De cara a la presó

L'obra s'interpretarà a les 12 del migdia a l'esplanada. Es farà de cara a la presó per tal que els líders empresonats la puguin escoltar. No hi haurà ni altaveus ni micròfons. Arrencarà amb l'Al·leluia. "Ens consta que com a mínim la primera mitja hora la podran escoltar", ha afegit. Tot seguit s'interpretaran pràcticament totes les peces de l'obra i l'actuació es preveu que duri uns noranta minuts.