Més de 2.500 persones passen pel Pessebre Vivent del Pont Llarg

El pessebre manresà estrena nova establia i nous elements accessoris

Escena del naixement del Pessebre Vivent del Pont Llarg
Escena del naixement del Pessebre Vivent del Pont Llarg | Pere Fontanals
Redacció
27 de desembre del 2018
Actualitzat a les 9:16h
Com en cada Sant Esteve, la zona del Poal de Manresa ha acollit una nova edició del Pessebre Vivent del Pont Llarg, amb una nova massiva afluència de públic que va omplir durant tota la tarda els camins i masies d'aquesta zona de la ciutat.

En aquesta setena edició s'ha pogut veure la millora, ampliació i perfeccionament de l'escenificació, i el nou decorat de l'escena del naixement i les noves gerres i tines per a la nova escena dels vinaters.

També el sistema d'accés ha millorat i 'ha fet més àgil, malgrat que en les primeres passes del seu interior, la massificació ha provocat retencions importants entre el públic, sobretot quan algú s'entretenia massa en una escena.

La nova escena dels vinaters ha comptat amb un treball de recerca de la conservació del vi en l'època romana, 2000 anys enrere, i s'han dissenyat i construït tines que imiten una de les tècniques utilitzades, la de soterrar les tines, així com les àmfores i gerres de l'època. L'altra novetat d'aquest any està en la utilització de les noves tecnologies en l'escenificació de les Anunciacions. S'ha canviat l'escenificació dels Àngels mitjançant rajos de llum que il·luminaven les escenes anunciant la presència d'aquests àngels, per gravacions.

Per millorar l'accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda i cotxets d'infants, l'organització ha canviat el recorregut per evitar zones enfangades. Per aquesta raó, la Haima amb els Ambaixadors dels Reis de l'Orient i el Cagatió, així com la zona per omplir els impresos pel concurs de "troba el Caganer", s'han situat al final de recorregut, al pati de l'antiga fàbrica de tints, Fibrotint, al costat del Torrent del Poal.

El Grup de teatre El Teló, Grup Escènic Nostra Llar del Poble Nou i Nobles de l'Aixada, Casal Cultural de Dansaires Manresans i Armats de Manresa, han tornat a col·laborar amb el pessebre.