VÍDEOS I FOTOS Lledoners es desborda per passar el vespre de Nadal amb els presos

Milers de persones es concentren a les portes de la presó per acompanyar els líders independentistes i cantar-los "Bona nit"

Multitud de gent al pla de Lledoners per Nadal
Multitud de gent al pla de Lledoners per Nadal | Pere Fontanals
25 de desembre del 2018
Actualitzat el 27 de desembre a la 13:49h
La presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (el Bages) s'ha tornat a omplir, aquest dimarts 25 de desembre, de solidaritat. Ha estat un gest de milers de persones -algunes que ja habitualment s'hi concentren-, tot i que aquesta nit de Nadal ha tingut un caràcter especial. L'objectiu dels concentrats ha estat acompanyar els presos polítics en una nit tan especial com aquesta i fer-los notar l'escalf. 

Concretament, els ciutadans s'han aplegat per cantar i estrenar l'adaptació de la cançó "Bona nit" dels Pets, dedicada als presos polítics. I ho han fet entre estelades i pancartes de suport i solidaritat. 
    
Com és habitual, els Joan Bonanit els ha adreçat unes últimes paraules abans d'anar a dormir. I en resposta tots els presos s'han pogut escoltar clarament. Entre ells, Oriol Junqueras de forma notòria, en una resposta que ha aixecat aplaudiments entre els concentrats. 
 Col·lapse a l'entrada

La convocatòria de la presó de Lledoners ha superat totes les expectatives aquest dimarts. Si bé es preveia gent, els organitzadors han admès que no s'esperaven una concentració tan important. I és que tots els accessos als entorns de la presó han quedat absolutament col·lapsats al voltant de les 19.00 hores. Entre ells, la C-55 nord des de Manresa, i també el cinturó de la capital del Bages en el sentit cap a la presó. Els camins alternatius tampoc han estat una opció. 

En aquesta ocasió, els manifestants s'han aplegat al voltant de la presó i molts d'ells han pujat a un petit turó que es troba al costat el centre penitenciari. La gent s'ha acostat molt més del que és habitual. 

Blanca Bragulat, parella de Jordi Turull, ha adreçat unes paraules des dels afores de la presó. Sensiblement emocionada ha agraït a tothom l'escalf viscut durant el dia de Nadal, i ha defensat la necessitat de continuar reivindicant la llibertat dels presos. Posteriorment, també ha parlat la seva germana que amb el mòbil ha fet entrar l'exconseller en línia amb el públic. Finalment, i després d'interpretar la versió de "Bona nit", el col·lectiu Músics per la Llibertat ha tancat l'acte amb diverses nadales a les portes de la presó.