En estat crític un jove apunyalat en un bar de Santpedor la matinada de Nadal

El presumpte agressor ha estat detingut ja de matí en un operatiu conjunt de les policies locals de Santpedor i Sant Fruitós de Bages

Bar Núria de Santpedor on ha tingut lloc l'apunyalament
Bar Núria de Santpedor on ha tingut lloc l'apunyalament | GSV
25 de desembre del 2018
Actualitzat el 27 de desembre a les 17:06h
La Policia Local de Santpedor i de Sant Fruitós de Bages, gràcies a la policia mancomunada, han detingut aquest dia de Nadal sobre les 8 del matí un jove, veí de Santpedor, de 20 anys, com a presumpte autor de l'apunyalament d'un altre jove al bar Núria, al carrer del mateix nom, de la població bagenca. El noi apunyalat, de 28 anys, ha estat traslladat a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa on ha estat intervingut quirúrgicament d'urgències i es troba actualment estable, però en estat crític, a la UCI hospitalària.

Els fets han succeït a 2/4 de 7 de la matinada quan l'agressor s'ha dirigit al bar Núria i ha ha clavat un ganivet a l'espatlla de la víctima que es trobava a la porta del local. Els acompanyants de la víctima han avisat a la Policia Local de Santpedor, que quan ha arribat al bar ha alertat de seguida als serveis sanitaris, ja que el jove perdia molta sang, i ha estat traslladat a Sant Joan de Déu, on aquest matí era intervingut quirúrgicament d'urgències. El noi es troba estable, però en estat crític, segons les darreres informacions policials.

Després d'escoltar el testimoni de diverses persones, i amb la descripció i identitat del presumpte agressor, la Policia Local de Santpedor ha donat l'avís de recerca a la que ha respost la Policia Local de Sant Fruitós amb una identificació positiva a la zona de polígons.

Coneixent el seu domicili i el dels seus familiars, les policies locals han iniciat una recerca alternant diversos punts fins que, finalment, a les 8 del matí, ha estat detingut a la plaça Catalunya, prop d'on viu la seva german. Després de la detenció ha transcendit que l'agressor és germanastre de la víctima.

Posteriorment, les policies locals han lliurat el presumpte agressor als Mossos d'Esquadra per al seu processament. Al detingut se li imputa un delicte d'homicidi en grau de temptativa.

Baralla a la Tanca i ganes de venjança

Segons diversos testimonis, la discussió entre víctima i agressor s'ha iniciat poca estona abans al bar la Tanca, a tres minuts a peu del bar Núria. Allà, els dos joves havien estat discutint, segons afirmaven els testimonis, per temes sentimentals amb una noia. Després de la discussió, l'agredit s'ha desplaçat amb els amics al bar Núria per esmorzar i poca estona després ha tingut lloc l'agressió amb arma blanca.

La celeritat amb la que han treballat les dues policies locals també ha estat important degut al fet que els amics de la víctima han iniciat una cerca pel poble per trobar l'agressor, amb la dificultat que, coneixent-lo, saben on viu i on viuen els seus familiars. La seva detenció, doncs, ha evitat també mals majors per les ganes de venjança que tenien els amics de la víctima. 
Arxivat a