La Coral Cardonina ofereix un entranyable concert a les Caputxines

La coral ha interpretat el llegat d'alguns compositors i poetes de la comarca del passat segle XX

La Coral Cardonina al convent de les caputxines
La Coral Cardonina al convent de les caputxines | Coral Cardonina
Redacció
24 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:24h
L'església del convent de les Caputxines de Manresa ha acollit aquest diumenge un reeixit concert nadalenc protagonitzat per la Coral Cardonina, formació que enguany ha celebrat el seixantè aniversari de la seva fundació. 

Després d'un any farcit d'actes i festejos, els cantaires cardonins han ofert un entranyable concert amb el qual han reivindicat el llegat d'alguns compositors i poetes de la comarca del passat segle XX. Dirigit amb mà ferma i enèrgica pel musicòleg bagenc Ovidi Cobacho Closa, el cor cardoní ha interpretat una primera part dedicada a un repertori popular i tradicional d'arreu del món, amb peces del folklore rus, himnes polonesos, clàssics populars americans, balades catalanes i havaneres. 

A la mitja part, alumnes del col·legi l'Ave Maria de Manresa, acompanyats d'intèrprets cardonins, han ofert un tast instrumental de nadales, que ha servit d'aperitiu a la segona part del concert.

En aquest tram final, s'han tocat arranjaments, versos i composicions d'autors com el mestre Francesc Vila de Castellbell i El Vilar, els solsonins Josep M. Casafont, Joan Roure i Antoni Muntada, el poeta osonenc Joan Farràs, el surienc Salvador Perarnau i els cardonins Manuel Bertran Oriola i Josep Cardona Agut.   

El públic que atapeïa la nau del temple del carrer Talamanca ha aplaudit generosament cadascuna de les interpretacions i, al finalitzar, s'ha sumat a les veus dels cardonins tot entonant la popular nadala El noi de la mare.
Arxivat a