La boira fa suspendre el Mollerussa - Cd'E Manresa a la mitja part (1-0)

La boira va anar guanyant protagonisme fins que va tapar el camp de futbol
La boira va anar guanyant protagonisme fins que va tapar el camp de futbol | Joé Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
24 de desembre del 2018
Actualitzat a les 10:24h
El que era el partit de la jornada, primer contra segon classificat, Mollerussa contra Cd'E Manresa, va quedar suspès a la mitja part amb el resultat d'1 a 0 favorable al líder. Abans de començar el partit ja es podia intuir que, un cop desaparegués la llum solar, la boira que va persistir durant tot el dia al Pla de l'Urgell podria fer una mala jugada als dos equips capdavanters del grup 2 de 1ª Catalana, dos equips que es retrobaven al municipal mollerussenc després de vint-i-quatre anys.

Arribada la mitja part, l'àrbitre Aguilar Prat ja va mostrar els seus dubtes de continuar el partit, ja que la boira cada vegada era més espessa i la visibilitat cada vegada més reduïda. Els dos tècnics volien seguir jugant, però finalment l'àrbitre va decidir no continuar. La decisió, es clar, a qui més perjudica és al Manresa, que haurà de tornar a desplaçar-se a Mollerussa per jugar els segons quaranta-cinc minuts, però la decisió d'Aguilar Prat no es pot considerar desencertada perquè, realment, el més probable és que ni tan sols s'hagués acabat de jugar la segona part, en cas d'haver-se iniciat, perquè cada vegada la boira es feia més i més protagonista.

Ara Mollerussa i Manresa hauran de buscar una data per reprendre el partit, tenint en compte que el dia 5 de gener (a les 12.00h) l'equip blanc-i-vermell recuperarà l'ajornat Manresa-Vista Alegre. Reglamentàriament el partit s'hauria de jugar abans d'acabar la primera volta del campionat (13 de gener), però sembla clar que no podrà ser així.

No va començar bé el partit per al Manresa, sobretot si tenim en compte que als 15 segons de començar a rodar la pilota Pol Busquets va tenir que lluir-se quan a la primera jugada del partit Raya va xutar a boca de canó. Els següents minuts van ser un malson pel Manresa, que veia com l'equip local es multiplicava en les seves accions ofensives. Un cop superat aquest primer tram de partit, curt però intens, de sis-set minuts, els deixebles d'Andreu Peralta van anar guanyant confiança i, a més de controlar el seu rival, va anar guanyant terreny i va començar a visitar amb certa assiduïtat la porteria de Joan Marc.

Una deixada enrere de Joel Priego cap a Cuello va permetre aquest engaltar un gran xut, col·locat i potent a la vegada, que va fregar l'escaire (9'). A cada minuts que passava, el Manresa es feia més sòlid en defensa i en atac i pràcticament va dur la iniciativa. Als 18' hi va haver una doble ocasió pels bagencs, després d'un servei de cantonada. Joan Marc va salvar un primer xut a boca de canó i el refús va caure a peus de Biel Rodríguez, a l'altre pal; el jugador de Súria va engaltar una fuetada rasa que anava al fons de la xarxa, però va tocar lleugerament al peu d'un defensor i la pilota va sortir, fregant la soca del pal, a corner. Minuts després (25') seria Solernou qui s'inventaria una gardela des de lluny que va sortir molt a prop de l'escaire.

Però la millora evident del Manresa en el joc, vistos els primers minuts, va quedar en no res quan una falta d'entesa entre Bernat i Pol Busquets, en una pilota sense cap perill, va deixar l'esfèric en safata a Albert, que va marcar a porta buida malgrat que el porter blanc-i-vermell va estar a punt d'arribar a una pilota impossible (33'). A partir d'aquí el partit es va obrir una mica més, però el pes encara el duia el Manresa davant un rival que es començava a trobar més còmode jugant a la contra. Un centre des de l'esquerra que remataria Noah, de cap, i que s'estavellaria al travesser d'un Joan Marc ja batut, seria la millor ocasió d'un Manresa al que només la boira va impedir que confirmés al marcador el que s'intuïa sobre un terreny de joc cada vegada amb més aspecte fantasmagòric.

Següent estació: 5 de gener contra el Vista Alegre. Serà el primer d'una triada de partits consecutius al Congost que veurà passar, posteriorment, el Lleida B i l'Igualada. Una dada: una victòria davant el Vista Alegre deixaria el Manresa com a líder.

Fitxa tècnica

Club de Futbol Joventut Mollerussa: Joan Marc, Joan Martí, Marc, Kiko, David, Edgar, Putxi, Ricky, Tatis, Raya, Albert

Centre d'Esports Manresa: Pol Busquets, Solernou, Florent, Bernat, Alsina, Cuello, Sergi Soler, Marc Serra, Joel Priego, Noah, Biel Rodríguez

Gols: 1-0 (33'), Albert

Àrbitre: Rafael Aguilar Prat, de la delegació del Vallès Occidental. Va estar auxiliat per Marc Bondia López i Alex Salguero Delgado.

Targetes: David, Tatis //

Camp: Municipal de Mollerussa, 380 espectadors.