El 7è Pessebre Vivent del Pont Llarg estrenarà nova establia

L'escenificació tindrà lloc el dia de Sant Esteve a partir de les 6 de la tarda

Anunciació de Maria del Pessebre Vivent del Pont Llarg
Anunciació de Maria del Pessebre Vivent del Pont Llarg | PVPL
Redacció
22 de desembre del 2018
Actualitzat a les 9:38h
El Pessebre Vivent del Pont Llarg de Manresa celebrarà per Sant Esteve la setena edició de les escenificacions a la zona del Poal. Com cada any, s'ha treballat en la millora, ampliació i perfeccionament de l'escenificació. Enguany, el treball s'ha centrat, principalment, en el canvi de decorat de l'escena del naixement i en la manufactura de gerres i tines per a la nova escena dels vinaters, així com en millores tecnològiques.

Un repte que s'havien marcat des de l'organització del pessebre l'han portat a terme els tècnics de decorats amb la construcció d'una nova establia. Teresa Tuneu, dissenyadora i constructora dels nous decorats, ha explicat que "s'ha mirat de fer-la amb la imitació de pedres molt fidels a la pedra de l'Aqüeducte del Pont Llarg i mirar d'aconseguir una unificació en els materials. Ha estat tot un repte". La nova escena dels vinaters ha comptat amb un treball de recerca de la conservació del vi en l'època romana, 2000 anys enrere, i s'han dissenyat i construït tines que imiten una de les tècniques utilitzades, la de soterrar les tines, així com les àmfores i gerres de l'època. D'altra banda, "s'han reforçat els nous decorats de l'Establia i de l'Hostal amb planxes de ferro, per tal d'aconseguir poder protegir-los i fer-los més duradors", segons expliquen els tècnics de decorats Joan Vicenç i Gregori Piñero, que porten setmanes treballant en el manteniment i restauració dels decorats vells i el reforç dels nous.

L'altra novetat d'aquest any està en la utilització de les noves tecnologies en l'escenificació de les Anunciacions. S'ha canviat l'escenificació dels Àngels mitjançant rajos de llum que il·luminaven les escenes anunciant la presència d'aquests àngels, per gravacions. "Estem molt contents d'haver pogut col·laborar en la millora dels quadres de l'Anunciació de Maria i la dels pastors i fer possible la nova escenificació amb imatges virtuals del somni de Josep", explica Joan Sanllehí, soci i tècnic de SÒNICA, l'empresa que porta la il·luminació i el so del Pessebre del Pont Llarg des del primer any. "En l'escenificació i gravació de les veus han participat els mateixos figurants del Pessebre. Som amateurs, però mirem de ser molt professionals. L'actriu Sílvia Sanfeliu ha estat l'encarregada de representar l'Àngel anunciador en les tres escenes", manifesta Fermí Soldevila, tècnic que ha fet els muntatges audiovisuals. 

L'altre canvi, respecte de l'anterior edició, està en el recorregut, per tal d'evitar les zones enfangades amb les que han hagut de lluitar els organitzadors. "Degut a les contínues pluges d'aquestes últimes setmanes i amb les que no ens havien trobat mai en altres edicions del Pessebre, hem hagut d'adaptar-nos als espais en els que no hi ha terra cultivada i moure els elements del pessebre cap a les zones asfaltades, formigonades o amb terra compactada i evitar les eres i camps que utilitzàvem en altres ocasions", explica Àngels Serentill, coordinadora del Pessebre. Totes les escenificacions se situaran sobre sòl ferm, ja que el pessebre és visitable, en el 90%, per persones amb dificultats de mobilitat o amb cotxets d'infants. Per aquesta raó, la Haima amb els Ambaixadors dels Reis de l'Orient i el Cagatió, així com la zona per omplir els impresos pel concurs de "troba el Caganer", se situaran al final de recorregut, al pati de l'antiga fàbrica de tints, Fibrotint, al costat del Torrent del Poal.

Enguany, es torna a comptar amb la presència d'entitats, que any rere any, participen en el Pessebre: Grup de teatre El Teló, Grup Escènic Nostra Llar del Poble Nou i Nobles de l'Aixada, Casal Cultural de Dansaires Manresans i Armats de Manresa.,

Hi haurà una nova edició del concurs de fotografia i Instagram que tindrà de premi un àpat per a dues persones a l'Espai Gastronòmic del Kursaal i ser la foto del cartell de l'edició següent; així com el concurs "On el Caganer?", que va adreçat als infants, amb el premi d'un pastís de Llaminadures i entrades per a la propera edició del Pessebre. Ambdós concursos han tingut un gran èxit de participació en totes les convocatòries.

Com en edicions anteriors, els organitzadors del pessebre esperen una gran afluència de públic i, per aquesta raó, recomanen la compra anticipada d'entrades al Teatre Kursaal i per internet a les APP de mòbils Android i Apple, així com a la web de l'Associació de Pessebres Vivents de Catalunya.

Amb la compra anticipada, s'accedeix al pessebre directament, sense fer cues i començar el circuït sense espera. Cal portar l'entrada impresa, ja que són entrades nominals.

Per accedir al circuït es demana un tiquet d'entrada de 4 euros, l'entrada general; de 2 euros fins als 10 anys; i gratuït per als infants fins als 6 anys.

Es farà la representació en passes continus, seguint un circuït, a partir de les 6 de la tarda, fins a les 2/4 de 9 del vespre.