Es farà anàlisi d'ADN del presumpte assassí d'una jove a Sant Salvador de Guardiola el 1981

El jutge accedeix a la petició de la Guàrdia Civil per tal d’esclarir la seva relació amb la del fetus

Jutjats de Manresa
Jutjats de Manresa | Mar Martí
Redacció
21 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:46h
El jutjat d'instrucció número 4 de Manresa ha autoritzat l'extracció i anàlisi de l'ADN de l'home acusat de matar una dona embarassada a Sant Salvador de Guardiola, al Bages, l'any 1981. En la interlocutòria, el magistrat accedeix a la petició de la Guàrdia Civil d'extreure el seu perfil genètic per tal d'esclarir la seva relació amb la del fetus.

Segons la investigació, l'acusat, Manuel MM, i la víctima eren amants quan es va produir el crim, i ara es vol comprovar si el fill que esperava era d'ell. Les restes òssies de la víctima van aparèixer el 5 de gener del 1999 quan s'excavava una parcel·la a la urbanització de Cal Esteve de Sant Salvador. L'anàlisi el durà a terme el Departament de Biologia del Servei de Criminalística de la Direcció General de la Guàrdia Civil.

Segons consta en la interlocutòria, la relació del fetus amb l'investigat és important en la investigació. Apunta al fet que la prova és "idònia, necessària i proporcionada" davant la gravetat del delicte.

A més, remarca que el mateix acusat, en el moment de la detenció i en presència del seu advocat, va autoritzar la recollida de les mostres d'ADN. 

Manuel MM, de 73 anys, va ser detingut dimecres acusat d'un presumpte homicidi. Dijous va quedar en llibertat provisional sense fiança després de declarar davant del magistrat i haurà de presentar-se als jutjats de Manresa sempre que se'l requereixi.