Simbiosi Bages 2018 tanca l'any amb una sessió amb empresaris al Celler Collbaix

Sessió de Simbiosi Bages 2018 al Celler Collbaix
Sessió de Simbiosi Bages 2018 al Celler Collbaix | AjM
Redacció
21 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:45h
Aquest dimecres, els responsables tècnics i entitats vinculades al projecte d'Impuls a l'Economia Circular a la Indústria van presentar els principals resultats de l'anàlisi realitzat durant el tercer trimestre d'enguany i les línies de treball a seguir durant el proper any.

A l'acte, celebrat al Celler Collbaix, hi van assistir una trentena d'empreses de tota la comarca i va comptar amb la participació amb Rosa Serra, coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la  Diputació de Barcelona; Joan Badia, Conseller de Desenvolupament Comarcal del Consell Comarcal del Bages; i Jaume Arnau, regidor de Comerç, Mercats i Indústria de l'Ajuntament de Manresa i que va obrir l'acte.

En un primer bloc, Montse Ambrós, gerent de l'Associació d'Empresaris de Bufalvent, va presentar l'experiència de l'oficina de Simbiosi Industrial, i Josep Rosell, consultor a Simbiosy, va detallar les accions realitzades fins la data i va destacar els projectes detectats amb les diferents empreses participants.

En un segon bloc, els responsables del Clúster de la Biomassa, la secció Industrial de la Fundació Ampans, l'empresa XMoba (Seat) i la UPC Manresa varen exposar en forma de píndoles diferents eines i iniciatives emmarcades en l'economia circular directament aplicables a la industria bagenca i als seus polígons d'activitat econòmica.

L'acte es va cloure amb un tast de vins ecològics i  formatges, guiat pels responsables tècnics Josep Maria Claret, de Collbaix, i  Joan Portell, de Muntanyola, que van ressaltar l'aprofitament de subproductes orgànics dins el propi procés productiu, entre altres aspectes ambientals.

La simbiosi industrial és una nova estratègia empresarial que consisteix en unir diverses indústries i entitats ­-tradicionalment separades- en una sola xarxa on es busquin i es posin en marxa solucions innovadores, dins un mateix territori, per tal de maximitzar l'ús dels recursos: materials, energia, aigua, béns, experiència, logística... per tal d'avançar cap a l'economia circular. Manresa i el Bages hi estan treballant a fons, en un projecte en què s'identifiquen oportunitats de negoci que donen lloc a transaccions comercials rendibles gràcies a donar valor afegit a recursos sobrants, a trobar solucions innovadores a la provisió de recursos i a posar en comú el coneixement.