Ensenyament

El ple de Manresa fa costat a les AMPA perquè segueixin gestionant els menjadors escolars

Els regidors de l'Ajuntament van aprovar unànimement la moció presentada per ERC, PDECat, CUP, PSC i DM

per Aina Font Torra , Manresa, 21 de desembre de 2018 a les 13:00 |
Núria Casasayas, en representació de la XAFEP, durant el seu discurs en el ple de Manresa | Pere Fontanals
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Hores abans que se celebrés el ple municipal de desembre a l'Ajuntament de Manresa, el Departament d'Ensenyament va anunciar que frenaria el decret de menjadors que deixava  les AMPA fora de la gestió per passar a adjudicar-se per concurs públic. Aquesta notícia, però, no va canviar l'ordre del dia del ple, que preveia, en l'apartat de proposicions, promoure "un debat sincer" amb la comunitat educativa sobre un nou marc regulatiu integral de l'espai del migdia als centres educatius de titularitat pública.

La moció -presentada pels grups municipals d'ERC, el PDECat, la CUP, el PSC i DM- estava impulsada per les AMPA de les escoles La Flama, Valldaura, La Sèquia, Sant Ignasi, Serra i Húnter, Ítaca, AMPA i Puigberenguer, que, entre d'altres, formen part de la XAFEP Manresa (Xarxa d'Associacions de Famílies d'Escoles Públiques de Manresa). En aquest sentit, i fent ús del reglament de participació ciutadana, Núria Casasayas, en representació de la XAFEP de la capital del Bages, va manifestar la voluntat de les famílies de poder comptar "amb uns menjadors de qualitat per als nostres fills i filles", i va alertar de la "pèrdua de qualitat" del servei "si passa a mans d'empreses privades".


La moció, que va aprovar-se amb tots els vots a favor, demana que s'aturin els treballs d'elaboració del decret i que es trobi la fórmula legal o l'acord polític amb els Consells Comarcals per fer possible que les AMPA que ho desitgin -i tinguin el suport del Consell Escolar del seu centre- puguin continuar amb la gestió del menjador escolar, fins que s'aprovi un nou marc regulatiu de consens amb la comunitat educativa.

 

Participació