Sant Joan signa un nou conveni amb el teixit empresarial del municipi

Signatura del conveni empresarial
Signatura del conveni empresarial | AjSJV
Redacció
21 de desembre del 2018
Actualitzat a les 12:52h
L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada va signar el passat 17 de desembre el quart conveni de col·laboració amb l'Associació d'Empresaris dels Polígons d'Activitat Econòmica i altres zones del municipi, reafirmant així el seu compromís amb la promoció i difusió del teixit empresarial i econòmic de la zona. En la signatura van participar l'alcalde del municipi, Gil Ariso, el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Planell, el president de l'Associació d'Empresaris, Enric Rabassa, i el seu tresorer, Lluis Barnaus.

En aquest sentit, i amb l'objectiu de desenvolupar accions per a l'increment i la consolidació del teixit empresarial local, millorar la cooperació empresarial i promocionar els Polígons d'Activitat Econòmica, l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada atorgarà un  ajut econòmic  de 2.100 euros a l'Associació per cofinançar les següents accions dutes a terme el 2018: 

- Actuacions de promoció i difusió de l'Associació
- Actuacions de promoció i difusió dels Polígons d'Activitat Econòmica i altres zones industrials
- Estudis sobre la situació dels Polígons d'Activitat Econòmica i altres zones industrials, per detectar els problemes i mancances i formular així actuacions, concretes per a la seva millora.
- Millores en la dotació i gestió dels serveis bàsics i serveis estratègics del teixit empresarial local.
- Promoció de serveis de cooperació i xarxes de col·laboració entre les empreses del municipi
- Actuacions de foment de l'associacionisme empresarial

Les accions sorgides d'aquest conveni seran comunes tant per les empreses industrials ubicades als polígons industrials, les del nucli urbà i les situades en zones disseminades. Totes aquestes empreses es podran beneficiar de les accions que es desenvolupin per tal de millorar els serveis i les infraestructures empresarials, augmentar les oportunitats de negoci i tenir més visibilitat exterior com a grup d'empreses en general.

Amb aquest acord, el consistori reafirma el seu compromís en treballar en l'acompanyament i la consolidació d'aquesta entitat que contribueix a reactivar l'activitat econòmica i empresarial de l'àrea de Sant Joan de Vilatorrada.  

La fibra òptica a les zones industrials de Sant Joan de Vilatorrada, una de les accions pioneres de l'Associació d'Empresaris Industrials dels Polígons d'Activitat Econòmica

A principis de 2018 els polígons Pla de Vinyats I i II i el sector Pla de Palou van estrenar la xarxa de connectivitat de nova generació, la fibra òptica, fruit del treball i les gestions endegades durant el 2017 per l'Associació d'Empresaris Industrials dels Polígons d'Activitat Econòmica i altres zones de Sant Joan de Vilatorrada. 

L'actuació va permetre eradicar els problemes de connectivitat, velocitat, fiabilitat i qualitat de connexió i de cobertura que patien les empreses ubicades en aquests polígons. Així mateix, la xarxa de connectivitat de nova generació va permetre fer un salt endavant en termes tecnològics i de connectivitat, tot afavorint la innovació, la competitivitat i el posicionament dels polígons industrials i les seves empreses en l'accessibilitat al món digital, un fet que suposa un valor afegit per aquestes zones empresarials i un atractiu per a possibles activitats futures.