Les escoles de Sant Vicenç redueixen un 30% els residus d'envasos

Campanya de reciclatge d'envasos en una escola de Sant Vicenç
Campanya de reciclatge d'envasos en una escola de Sant Vicenç | AjSVC
Redacció
21 de desembre del 2018
Actualitzat a les 11:29h
Sant Vicenç de Castellet ha tancat la campanya Marató Residu Zero amb resultats positius. La iniciativa ha aconseguit reduir el 30% dels envasos a les escoles del municipi aquest primer trimestre de curs 2018-2019 . Prop de 600 alumnes de les escoles Sant Vicenç, Puigsoler i FEDAC han participat d'una campanya que s'ha marcat com a objectiu ajudar a eliminar residus plàstics a les escoles i a fomentar uns hàbits de vida més saludables a través de la divulgació de pautes i consells.

La iniciativa de les regidories de Medi Ambient i Salut de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha comptat amb la implicació de les famílies dels alumnes de primària del municipi i amb el suport del Centre d'Atenció Primària. La campanya ha estat transversal i durant els darrers mesos s'han programat tallers a les escoles en què s'han donat els consells bàsics per esmorzar de manera més saludable. Tots els alumnes han rebut un embolcall reutilitzable per portar l'esmorzar a l'escola cada dia.

La regidories de Medi Ambient i Salut fan una valoració positiva de la campanya que també ha tingut un ampli seguiment a les xarxes socials en què es va convocar un concurs per animar totes les famílies a publicar fotos amb els esmorzars saludables i sostenibles representatius que es preparaven per a anar a escola.