Comerços i empreses acompanyen la segona Nit Empresarial de Sant Fruitós

Guardonats a la 2a Nit Empresarial de Sant Fruitós
Guardonats a la 2a Nit Empresarial de Sant Fruitós | AjSFB
Redacció
21 de desembre del 2018
Actualitzat a les 10:06h
La presència de gran nombre de comerços i empreses de Sant Fruitós de Bages van marcar l'èxit d'una 2a Nit Empresarial carregada d'emotivitat. Món Sant Benet va acollir aquest esdeveniment que va comptar amb la presència de més 150 persones de diferents empreses i comerços de tot el municipi, duplicant els números de l'any anterior. 

L'acte, que va estar encapçalat per l'alcalde del municipi, Joan Carles Batanés, i pel regidor de Promoció Econòmica, Xavier Racero. Va comptar també amb la presència de per Bàrbara Minoves, Directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement a la Catalunya Central de la Generalitat de Catalunya, de Joan Badia, Vicepresident 1er i Conseller de l'Àrea de Desenvolupament Comarcal del Consell Comarcal del Bages, i de diferents regidors i regidores de l'Ajuntament així com també de diverses autoritats del món del comerç i del teixit empresarial tant del municipi com de la comarca. 

Dirigit pel presentador de TV3 Carles Costa, ràpidament es va ambientar en aquets sentiment d'emotivitat amb els reconeixements a les empreses que celebraven els 25, 50 i 100 anys. En total, 21 empreses guardonades amb especial menció per a Jubert i Vila Comercial SL, qui va rebre el reconeixement per més de 100 anys de trajectòria al municipi. 

Entre els reconeixements van destacar especialment les històries de lluita per tirar endavant comerços i empreses o anècdotes sobre com les vistes de Montserrat que té el municipi han ajudat a que algunes empreses es decidint a establir-se. als polígons de Sant Fruitós de Bages.

Seguidament, es va passar a la lectura dels premiats tant pels premis d'empresa com els de comerç. 

Premis Comerç

El primer guardó, per la consolidació d'un comerç en menys de 5 anys, va ser per Nova Dental Sant Fruitós, per la feina ben feta contrarestant les franquícies, fredes i impersonals dedicades a aquest sector i per oferir un tracte exclusiu i de proximitat a moltes famílies del poble.

El premi de comerç a la solidaritat i responsabilitat social va anar per Marisquer Can Ladis Restaurant, com a pioners en la campanya Plat Solidari.

Per altre banda, el premi al foment de la cultura i les tradicions va recaure en mans de Taller de Ceràmica Maria Gelabert, per la seva participació en exposicions i concursos, mercats internacionals i intercanvis amb artistes de diferents països europeus compaginant la seva activitat amb la docència. 

El premi al foment dels valors del comerç de proximitat va anar a mans de Temps d'Spa, per la seva capacitat de trobar sinèrgies amb altres empresos i comerços de Sant Fruitós. 

Finalment, el premi a la trajectòria comercial es va atorgar a dos comerços històrics del municipi: Objectes de Regal, Perfumeria I Dietètica Anna, que va ser un dels comerços locals més emblemàtics del municipi, i Antònia Moda, per la seva trajectòria professional al servei del municipi i les seves entitats.

Premis Empresa

Seguint la línia dels premis de comerç, els premis empresa també van tenir cinc categories.

La primera d'aquesta, per la consolidació d'una empresa de menys de 5 anys, va ser per Moto Kid Factory, per la seva labor professional i la participació en concentracions, esdeveniments i fires de referència del sector .

En segon lloc, el premi a la innovació i desenvolupament va ser per Grup Llobet, gràcies al seu projecte de col·laboració amb l'equip del departament de recerca tecnològica amb la Fundació Alícia per l'optimització de la cocció de productes al buit i a baixa temperatura. 

A continuació, el premi a la solidaritat i responsabilitat social va anar a parar a Denso Barcelona SAU, pel disseny, el desenvolupament i la implementació d'un projecte de gestió eficient dels recursos de la pròpia empresa amb finalitat de reciclatge o reutilització dels recursos.

El penúltim premi de la nit, per la promoció i la projecció del territori va ser per BCN Skydive SL, per contribuir a la promoció i posicionament del municipi com a destí turístic en activitats esportives.

Finalment, per tancar la nit, el premi a la trajectòria empresarial va ser per Enric Torres Camprubí, fruit de 75 anys de trajectòria professional al capdavant de diferents empreses líders del sector alimentari com Supeco o Friman.