El Ballet Nacional Rus portarà diumenge «La Bella Dorment» al Kursaal

El muntatge, dirigit per Sergei Radchenko i amb 45 ballarins dalt l'escenari, ha exhaurit totes les entrades

«La Bella Dorment» arribarà a Manresa de la mà del Ballet Nacional Rus
«La Bella Dorment» arribarà a Manresa de la mà del Ballet Nacional Rus | Promocional
Redacció
20 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:53h
La Sala Gran del Kursaal acollirà aquest diumenge, 23 de desembre a les 18h, el ballet clàssic de La Bella Dorment que interpretarà el prestigiós Ballet Nacional Rus, dirigit per Sergei Radchenko. Un ballet en quatre actes, amb música de Txaikovsky i llibret de Charles Perrault, que versiona el conte dels Germans Grimm amb 45 ballarins dalt l'escenari. L'espectacle ja ha exhaurit totes les entrades. 

El rei Florestan XXIV i la reina han convidat totes les fades al bateig de la seva filla, la princesa Aurora, perquè en siguin les seves padrines. Mentre arriben amb obsequis per al nadó els interromp la presència de Carabosse, la fada malvada. Carabosse està enfadada perquè no l'han convidat a la festa i li regala a Aurora un fus, i li anuncia que un dia s'hi punxarà un dit i morirà. La Fada de les Liles, que encara ha d'oferir el seu regal, promet que Aurora no morirà, sinó que caurà en un son profund del qual es despertarà amb el petó d'un príncep.

El Ballet Nacional Rus es funda el 1989, quan el llegendari solista del Teatre Bolshoi de Moscou, Sergei Radchenko va crear una nova companyia amb l'objectiu de reunir als elements més clàssics de les grans formacions de Ballet Kirov i Bolshoi en una nova companyia de ballet independent dins el marc del ballet clàssic rus. Els principals ballarins de tot Rússia formen part d'aquesta companyia, posant en escena noves produccions de clàssics atemporals com Giselle, Don Quixot o Carmen. Ha realitzat nombroses gires per Europa, amb extraordinàries recepcions a Itàlia, França, Espanya, Alemanya, els Països Baixos i el Regne Unit. 

Sergey Radchenko dedica La Bella Dorment a la memòria de qui va ser la seva parella de ball durant més de 20 anys, Maya Plisetskaya.

Xerrada prèvia a càrrec de Pablo Testa Grosbaum

Una hora abans de la funció el ballarí i coreògraf Pablo Testa oferirà una xerrada gratuïta a l'entorn de La Bella Dorment. La xerrada tindrà lloc a les 17h a la Sala Polivalent 1 del Teatre Kursaal.