Ensenyament frena el decret de menjadors escolars que deixava fora les AMPA

La conselleria treballa en dues opcions: crear una nova llei o modificar-ne una que ja existia

Una nena en un  menjador escolar
Una nena en un menjador escolar | ACN
Redacció
20 de desembre del 2018
Actualitzat a les 8:41h
El Departament d'Ensenyament ha frenat el decret de menjadors que apartava les AMPA de la gestió, ja que el servei passava a adjudicar-se a través d'un concurs públic. Segons explica el portal de notícies del 324, la conselleria estaria treballant en dues opcions: fer una llei nova o modificar-ne una ja feta. Aquest dijous, vuit AMPA de Manresa amb el suport de diversos grups municipals presentaran al ple de l'Ajuntament de Manresa una moció en contra del decret que Ensenyament pretenia aprovar.

Aquest gir pretén garantir una seguretat jurídica per a les AMPA perquè, de cara al curs que ve, puguin gestionar el servei de menjadors sense anar en contra de la llei, efecte que causava el decret frenat per l'administració.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha presentat aquest migdia el canvi sobre el decret, segons explica el portal de notícies de la televisió catalana, als representants de la coordinadora SOS Menjadors.

El temps escolar de migdia, que afecta l'horari de menjador, era un dels punts més conflictius i que generava més oposició en les associacions de pares i mares. Es pretén aconseguir un "màxim consens" en aquest temps de migdia a través d'un procés participatiu.

Que el servei s'adjudiqués en concurs públic era un altre dels punts que generava més fricció, ja que les AMPA consideraven que s'afavoriria a les grans empreses de càtering, efecte que generaria un descens de la qualitat del servei. Actualment un terç dels serveis de menjador de les escoles catalanes són gestionades per les AMPA.