El lliguen, l'apallissen entre cinc en un pis de Manresa i l'abandonen en un bosc de Viladordis

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones a qui atribueixen delictes de detenció il·legal, lesions greus i robatori amb violència

19 de desembre del 2018
Actualitzat a les 18:38h
Carretera a l'entorn de Viladordis, on va ser trobat l'home apallissat i lligat
Carretera a l'entorn de Viladordis, on va ser trobat l'home apallissat i lligat | GSV
Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona de 44 anys i dos nois de 18 anys, tots tres manresans, acusats d'un delicte de detenció il·legal, un altre de lesions greus i un altre de robatori amb violència, causats a un home de 41 anys, també de la capital del Bages, segons ha informat el cos policial a NacióManresa.

Segons la investigació policial, el passat divendres 14 de desembre, a la tarda-vespre, la víctima es va dirigir a casa de la dona després que aquesta, a qui ja coneixia d'abans, la convidés. Quan va arribar al domicili de la dona, es va trobar a dins un grup d'entre cinc i sis joves que l'esperaven.

Els nois el van immobilitzar i li van lligar amb cinta americana els peus, les mans i els ulls i van començar a apallissar-lo, sobretot al cap i a la cara, fins al punt que van trencar-li la mandíbula, a banda de causar-li contusions per tot el cos. Quan van acabar, li van sostreure la cartera, el van carregar en un vehicle i, encara lligat i amb els ulls encintats, el van abandonar en una zona boscosa a l'entorn de Manresa.

El troba una dona a Viladordis

L'home, ferit de gravetat va passar la nit al ras fins que l'endemà, dissabte, a 2/4 de 10 del matí el va trobar una dona a Viladordis i va avisar els serveis d'emergències, que el van traslladar a Sant Joan de Déu. La víctima va restar ingressada en observació fins dilluns per comprovar, sobretot, l'evolució de les ferides que tenia al cap.

A partir d'aquí els Mossos d'Esquadra inicien una investigació que viu el primer episodi amb la detenció, el mateix dilluns, de la dona que havia servit com a esquer, i la identificació de tres dels cinc o sis joves que van participar a la pallissa. D'aquests tres joves, els Mossos en detenen a dos, però el tercer fa escàpol. La policia veu "complicat" que pugui ser localitzat perquè no té domicili conegut.

El perquè de tot plegat

Els Mossos d'Esquadra encara treballen per esclarir els motius exactes de la brutal agressió, però segons les declaracions, tots plegats, agressors i agredit es coneixien entre ells per petits delictes de tràfic de drogues i robatoris, a més de tenir conflictes per motius sentimentals amb la dona.

De totes maneres, segons han confirmat a NacióManresa fonts dels Mossos d'Esquadra, només un dels detinguts té antecedents policials per aquests tipus de delictes.

Tots tres detinguts han estat posats en llibertat amb càrrecs després de declarar en els jutjats, la dona dimarts i els dos nois aquest mateix dimecres. La investigació policial continua oberta.