Primàries Manresa escull el darrer cap de setmana de febrer per votar els candidats a les municipals

La segona assemblea oberta de Primàries Manresa va decidir dur a terme la votació dels candidats l'últim cap de setmana de febrer
La segona assemblea oberta de Primàries Manresa va decidir dur a terme la votació dels candidats l'últim cap de setmana de febrer | Primàries Manresa
Redacció
19 de desembre del 2018
Actualitzat el 28 de febrer del 2019 a les 12:32h
Aquest passat dissabte (15 de desembre) al matí, va tenir lloc, a l'Espai Montepio, la segona assemblea oberta de Primàries Manresa, el projecte d'àmbit català impulsat per l'ANC -amb el suport d'altres agents de la societat- que pretén aconseguir el major nombre d'alcaldies independentistes possibles confegint llistes obertes amb els principals partits sobiranistes.

En l'acte a la capital del Bages es va debatre el reglament de la votació; es van escollir els membres del Comitè Electoral Local, i es va reflexionar sobre aspectes com el sistema de votació dels candidats independentistes a conformar la llista electoral de cara les eleccions municipals del maig de l'any que ve.

L'assemblea va decidir, finalment, dur a terme la votació en una sola volta, que tindrà lloc el cap de setmana del 23 i 24 de febrer. Així doncs, qualsevol ciutadà de la capital del Bages amb dret a vot a les eleccions municipals, podrà escollir quins candidats vol que formin part de la llista en qüestió. El vot es podrà emetre presencialment durant el dissabte 23 o telemàticament al llarg de tot el cap de setmana.

Durant la jornada es va decidir, també, que els electors podrien votar un màxim d'un terç del nombre total de candidats que es presentin, sempre i quan no se superin els vuit vots. Aquests candidats, va precisar l'assemblea, podran presentar-s'hi fins al 7 de febrer a la nit, perquè la campanya es durà a terme a partir del divendres 8 i fins el dia abans de la votació.

Un Comitè Electoral Local amb cinc homes i una dona

El segon element rellevant que Primàries Manresa va decidir va ser la composició del Comitè Electoral Local, òrgan format per persones amb certa trajectòria social "que seran les encarregades d'interpretar el reglament, resoldre'n els dubtes que sorgeixin i marcar com s'ha de desenvolupar tant la campanya dels candidats com la votació d'aquests", van explicar durant l'assemblea.

Finalment, els membres escollits per formar-ne part van ser Mercè Torras, advocada; Marcel·lí Reyes, exregidor de Gavà i exprofessor; Josep Selga, gestor; Fèlix Garcia, vocal de la junta del Montepio de Conductors i extreballador del sector de les telecomunicacions; Maurici Santamaria, dissenyador i empresari, i Joan Maria Bozzo, extreballador del sector bancari.