Vuit AMPA recorreran al ple de Manresa per aturar la privatització dels menjadors escolars

Presentaran una moció a través de diversos grups municipals per instar al Departament d'Educació a no tirar endavant el nou decret que està preparant en aquest sentit

Cuina d'un menjador escolar
Cuina d'un menjador escolar | ACN
Redacció
18 de desembre del 2018
Actualitzat el 20 de desembre a les 8:41h
Vuit AMPA d'escoles públiques de Manresa presentaran aquet diumenge al ple de l'Ajuntament una moció en contra de la privatització dels serveis de menjador dels centres escolars, segons el nou decret que està preparant el Departament d'Ensenyament.

La moció, que orgànicament estarà presentada pels grups municipals de CDC, ERC, CUP, PSC i DM, demana s'aturin els treballs d'elaboració del decret i que es trobi la fórmula legal o l'acord polític amb els Consells Comarcals per fer possible que les AMPA/AFA que ho desitgin i tinguin el suport del seu Consell Escolar de Centre, puguin continuar amb la gestió del menjador escolar, fins que s'aprovi un nou marc regulatiu de consens amb la comunitat educativa.

El nou decret que prepara el Departament d'Ensenyament aparta completament les AMPA de la gestió dels menjadors escolars, per deixar pas a l'empresa privada. Des de les AMPA es mostra la preocupació que aquest decret pot tenir sobre la qualitat dels menjadors i es vol seguir tenint la possibilitat de gestionar directament aquest servei com fa temps que gestionen.

Les associacions que impulsen la moció són les AMPA La Flama, AMPA Valldaura, AMPA La Sèquia, AMPA Sant Ignasi, AMPA Serra i Húnter, AMPA Ítaca, AMPA Bages i AMPA Puigberenguer, que, entre d'altres, formen part de la XAFEP Manresa (Xarxa d'Associacions de Famílies d'Escoles Públiques de Manresa).

Aquesta moció s'està presentant a ajuntaments d'arreu de Catalunya durant els últims mesos, gràcies a la Coordinadora SOS Menjadors, que va néixer al setembre per lluitar contra l'aprovació del Decret.