Músiques i poemes bagencs es donaran cita en un Concert Nadalenc a la Caputxines

Redacció
18 de desembre del 2018
Actualitzat a les 20:10h
La Coral Cardonina cantarà al convent de les Caputxines
La Coral Cardonina cantarà al convent de les Caputxines | Coral Cardonina
El proper diumenge 23 de desembre, a les 18:30h, l'església del convent de les Caputxines de Manresa acollirà un concert nadalenc a càrrec de la Coral Cardonina, formació que enguany celebra el seixantè aniversari de la seva fundació i que reivindicarà a la capital bagenca el llegat dels compositors i dels poetes de la comarca.

Després d'acollir un gran nombre de concerts i manifestacions culturals els darrers anys, impulsades per la plataforma manresana 379, l'església consagrada a Sant Carles Borromeu del carrer Talamanca festejarà l'arribada del Nadal amb un escollit concert a càrrec dels cantaires cardonins que lidera el musicòleg bagenc Ovidi Cobacho Closa. Un actuació que comptarà amb una primera part dedicada al repertori popular i tradicional d'arreu del món, amb peces del folklore rus, himnes polonesos, clàssics populars americans, balades catalanes i nostrades havaneres, i una segona part dedicada al repertori nadalenc, en la qual podran escoltar-se composicions musicals i poemes de diversos autors de la Catalunya Central. 

Amb aquest concert, l'històric cor cardoní vol reivindicar el llegat d'alguns dels grans mestres i poetes del passat segle XX a les comarques centrals, dels quals s'interpretaran una selecció de composicions, versos i arranjaments. Així podrem escoltar partitures de compositors com el castellvilarenc Francesc Vila i els solsonins Josep M. Casafont, Joan Roure i Antoni Muntada, intercalades amb els versos del poeta osonenc Joan Farràs, del surienc Salvador Perarnau i dels cardonins Manuel Bertran Oriola i Josep Cardona Agut.   

El concert serà d'accés lliure amb taquilla inversa i comptarà amb la presència de les germanes caputxines que habiten al convent i representants de la plataforma 379.
Arxivat a