Els Mossos detenen un veí de Manresa de 63 anys per l'homicidi de la seva esposa

La víctima va morir d'una infecció generalitzada després que bombers i personal sanitari la trobessin a casa, estirada al llit sobre els seus propis excrements i vòmits, plena d'úlceres, amb evident falta de salubritat i totalment descuidada

Hospital de Sant Joan de Déu
Hospital de Sant Joan de Déu | Sílvia Rius
18 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:48h
Agents dels Mossos d'Esquadra de la unitat d'investigació del Bages han detingut aquest dilluns un home, de 63 anys i veí de Manresa, com a presumpte autor de l'homicidi de la seva esposa.

La investigació es va iniciar el 14 de desembre quan els Mossos van tenir coneixement que una dona, de 57 anys, havia ingressat a Hospital Sant Joan de Deu de Manresa en un estat de deteriorament molt greu. Poques hores després, va morir a causa d'una infecció generalitzada.

El mateix 14 de desembre, el metge de capçalera va donar la senyal d'alerta i el personal sanitari va entrar en el domicili de la víctima, a la carretera de Vic, 40, de Manresa, que van trobar-la amb vida estirada al llit sobre els seus propis excrements i vòmits, i plena d'úlceres, amb evident falta de salubritat i totalment descuidada.

La víctima patia obesitat mòrbida que no li impedia aixecar-se del llit, pero sí que ho dificultava, fet pel qual la policia continua investigant com va arribar a aquell punt de deteriorament. La principal hipòtesi és que patia una important depressió. La seva obesitat va comportar que fossin els Bombers els que l'evacuessin per la finestra de casa seva.

Arran d'aquest fet, la investigació ha portat aquest dilluns a la detenció de seu marit com a presumpte responsable del greu estat de descurança en el que es trobava la víctima.

El detingut passarà aquest dimecres a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.

Consternació entre els veïns

Els veïns de l’immoble on vivia el matrimoni, a la carretera de Vic de Manresa, lamentaven aquest migdia la fatal notícia malgrat que no es mostraven sorpresos. La víctima patia obesitat mòrbida i presentava un greu estat de salut. Una veïna ha explicat a l’ACN que feia temps que la dona no es movia del llit i que l’home no feia res al respecte. Segons ha dit, sortia una forta pudor del pis on era la víctima i el seu home dormia a l’immoble del costat, propietat també del matrimoni.