El pressupost de Súria per a 2019 preveu recursos per als barris i reduir l'endeutament

Durant el ple també va tenir lloc la renúncia del regidor i exalcalde socialista Antoni Julián i Ribera

Redacció
18 de desembre del 2018
Actualitzat a les 12:57h
El pressupost municipal de l'Ajuntament de Súria per a l'any 2019 serà de 6.548.000 euros, segons el dictamen aprovat en el darrer ple ordinari. El resultat de la votació va registrar 8 vots a favor (CiU, ERC i aiS) i 5 vots en contra (GIIS i PSC). 

El pressupost per a 2019 preveu que el deute viu de l'Ajuntament se situï en 280.042,11 euros. Aquesta xifra manté la forta tendència a la baixa d'aquest concepte des de 2013, quan la proporció de deute viu era de 662,75 euros per habitant. Per al proper exercici, el deute viu serà d'uns 47,50 euros per habitant. 

En el nou pressupost municipal també s'hi destinen 146.000 euros per a la partida de pressupostos participatius amb els barris de la vila. Aquesta quantitat representa un increment del 62,22% en relació amb la xifra corresponent dels darrers exercicis.

L'elaboració del nou pressupost municipal ha estat realitzada mantenint els criteris de rigor, austeritat, equilibri econòmic i garantia de la solvència econòmica de l'Ajuntament per disposar de capacitat d'inversió, absorbir l'impacte de la disminució d'ingressos d'altres administracions, garantir el finançament dels serveis municipals i situar el període de pagament a proveïdors dins d'un límit temporal de 30 dies. 

Renúncia del regidor i exalcalde Antoni Julián i Ribera

En el transcurs de la sessió, el regidor del Grup Municipal del PSC i exalcalde Antoni Julián i Ribera va presentar la seva renúncia com a membre de la corporació, de la qual ha format part durant més de 27 anys. Antoni Julián va ser alcalde de Súria durant quatre mandats entre els anys 1995-2011. 

El ple municipal també va tractar els següents temes: 

- Aprovació per unanimitat del projecte per la depuració del barri de Fusteret i ampliació de la depuradora del polígon La Pobla Nord. 
- Aprovació per unanimitat d'un dictamen sobre aprovació del conveni de neteja de lleres amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). 
- Aprovació per unanimitat d'un dictamen sobre l'aprovació del Pla d'Actuació de les Persones Grans del Bages. 
- Aprovació per unanimitat d'una moció presentada pels Grups Municipals de CiU, ERC i aiS per exigir a Renfe la millora del servei ferroviari de rodalies i expressar el condol als familiars de la víctima mortal i el suport als afectats pel recent descarrilament d'un tren a Vacarisses. 
- Aprovació per unanimitat d'una moció de suport a la proposició de Llei per al reconeixement del dret a la lliure determinació de la identitat i expressió de gènere. 
Arxivat a