Ioga en anglès al mig del bosc, la proposta familiar de la bagenca Berta Torras per aquest dissabte

La manresana Berta Torras, amb un grup d'infants, posant en pràctica el seu programa 'Movement & Music in English'
La manresana Berta Torras, amb un grup d'infants, posant en pràctica el seu programa 'Movement & Music in English' | L'escola del món
18 de desembre del 2018
Actualitzat a les 12:22h
El Yomu arribarà, aquest dissabte al matí, a Manresa. Però què és, això? Es tracta d'un sistema educatiu manllevat dels Estats Units que deu el seu nom a la unió de les paraules yoga i music (ioga i música, en català), i que incorpora múltiples disciplines com l'educació emocional, la música o la consciència corporal. Creat per la periodista, escriptora i educadora argentina Cynthia Zak, el Yomu s'adreça, principalment, a infants i joves, però el pot posar en pràctica qualsevol persona, tingui l'edat que tingui.

El que busca, principalment, aquesta tècnica, és ensenyar als menuts de casa a viure en l'ara i l'aquí. Com? Doncs a través de la meditació, el ioga, la relaxació, la percussió corporal, l'atenció plena i, evidentment, la música. Aquests ingredients, entre d'altres coses, permeten eliminar tensions, potenciar la concentració, resoldre conflictes de manera pacífica i incrementar la paciència.

I això és el que ofereix, des de fa temps, la manresana Berta Torras que, a través del seu projecteL'escola del món ofereix, a centres educatius i famílies, sessions de Yomu en anglès, que s'emmarquen dintre del projecte Movement & Music in English. "Penso que l'aprenentatge d'aquesta llengua s'ha d'enfocar des d'una perspectiva totalment vivencial", explica, tot posant de manifest que "actualment es parla molt dels avantatges professionals i materialistes que té saber anglès, però, en canvi, no es té en compte que aquest idioma pot convertir-se en una eina de desenvolupament personal basat en valors humans".

I és, precisament, a través de la música i el moviment, "que podrem treballar la pronúncia i adquirir vocabulari i estructures que ens serviran de fonament per a consolidar l'anglès com una eina educativa més", conclou Torras, que és Doctora en Didàctica de la Llengua Anglesa per la Universitat Autònoma de Barcelona.

La matinal de dissabte

Amb la voluntat de donar a conèixer el seu projecte a la ciutadania, Torras ha organitzat, per aquest dissabte, 22 de desembre, una matinal al Gorg Blau de ioga, consciència corporal i mindfulness en anglès. Adreçada, sobretot, a públic familiar, la dinàmica estarà conduïda per Mireia Canudas, llicenciada en Magisteri d'Educació Física i amb més de quinze anys de trajectòria en el món del ioga per a infants i adults, tant a Catalunya com als Estats Units. L'any 2014 va rebre el certificat de mestra de Yomu.

L'activitat de dissabte -que porta per títol Yoga & Mindfulness Family Day in the Woods- començarà a les onze del matí i s'allargarà fins la una del migdia. Per a totes aquelles famílies que no sàpiguen com arribar al Gorg Blau, des de l'organització es proposa quedar a un quart d'onze a la Torre Lluvià, per arribar-hi, en grup, caminant.

El preu de la proposta varia en funció dels infants que hi porti cada família. En aquest sentit, les famílies amb un infant pagaran 20 euros; les que en tinguin dos, 25, i les que en tinguin tres, 30. En el cas que el fill o filla tingui menys de 3 anys, l'entrada serà gratuïta. Les inscripcions per prendre part de la matinal s'han de formalitzar omplint aquest formulari. El pagament es farà el mateix dia de l'activitat.