Ferran Estruch optarà a la reelecció com a alcalde de Cardona

Ferran Estruch
Ferran Estruch | ERC
Redacció
18 de desembre del 2018
Actualitzat el 28 de febrer del 2019 a les 12:31h
L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch i Torrents, optarà a la reelecció en les properes municipals del maig del 2019 per ERC. El seu nom ha estat l'únic proposat per l'executiva local d'Esquerra, que l'haurà de ratificar en l'assemblea de militants que se celebrarà en els pròxims dies.
 
Serà la tercera vegada que Estruch encapçali la llista d'Esquerra de Cardona en unes municipals. El 2011, amb 25 anys, va liderar la candidatura que va aconseguir la primera alcaldia del grup republicà en el període democràtic, un fet que va suposar un gir a l'Ajuntament de Cardona després de 32 anys en els quals havia governat o CiU o el PSC. En aquelles eleccions, Esquerra va treure 6 regidors, que van augmentar a 7 en les municipals del 2015.
 
Estruch ha explicat que fa 8 anys "vam crear amb il·lusió, força i molta responsabilitat un projecte transformador que volem mantenir per continuar fent avançar Cardona" i ha indicat que, "malgrat la important crisi que durant aquests anys ha afectat a tot el país, hem pogut tirar endavant bona part dels projectes que portàvem en el nostre programa electoral", entre els quals hi figura el Camp de Vida Activa, la recuperació del Cinema Modern, l'arranjament de carrers o el sanejament de l'economia de l'Ajuntament, entre d'altres. L'actual alcalde també destaca "la nova manera de fer política" que han seguit, "sent sempre al carrer, sent pròxims, sent transparents, obrint l'Ajuntament i posant sempre les persones al centre de l’acció política".
 
El projecte de poble del qual parla Ferran Estruch, però, no està encara culminat, malgrat que ja s'han fet molts passos. És per aquest motiu que optarà a la reelecció amb un equip que combinarà l'experiència d'aquests vuit anys de govern amb cares noves "que puguin aportar noves idees i nous punts de vista". Per Estruch, aquests propers quatre anys seran claus pel futur de Cardona ja que "hi ha sobre la taula reptes trascendentals com les polítiques d'habitatge —encarades als joves, a la gent gran i a la recuperació de les antigues colònies mineres— i les polítiques d'ocupació i empresarials —amb el desenvolupament del nou polígon industrial— com a principals eines de desenvolupament local.
 
També la continuïtat de l'aposta pel turisme i que tingui un impacte a tot el municipi —que des del 2014 ha aconseguit, any rere any, xifres rècords de visitants— i el desenvolupament del projecte de salut Cardona 2030.
 
La participació ciutadana, la cultura i l’educació són també pilars d'Esquerra, que es defineix com un partit obert, cohesionador i transversal, capaç de recollir totes les sensibilitats que conviuen a Cardona, com ha demostrat en aquests dos mandats. És per aquest motiu que, com ja es va fer en les anteriors eleccions, s'iniciarà un procés participatiu de cara el febrer per acabar de definir el programa electoral i la llista que acompanyarà Ferran Estruch.
Arxivat a