El col·legi d'arquitectes publica un llibre sobre Soler i March i la seva obra

"Alexandre Soler i March, arquitecte. L'obra d'un gran arquitecte modernista manresà compromès amb la cultura catalana" és el segon títol d'una col·lecció dedicada al manresà

Redacció
18 de desembre del 2018
Actualitzat a les 9:56h
La seu de Manresa del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya ha editat el llibre Alexandre Soler i March, arquitecte. L'obra d'un gran arquitecte modernista manresà compromès amb la cultura catalana. Aquest és el segon títol d'una col·lecció que es va iniciar amb la vida i obra de l'arquitecte manresà Ignasi Oms i Ponsa. 

Amb textos de Raquel Lacuesta, la publicació inclou imatges de les seves obres, i reproduccions de plànols originals de la seva obra. 
 
El llibre posa de relleu la figura d'Alexandre Soler i March com a ar­quitecte en diferents municipis de la Catalunya Central, Barcelona i València, com a docent i director de l'Escola d'Arquitectura de Barce­lona i com a persona implicada plenament en la vida social i cultural de la Catalunya de principis del segle XX. 

La publicació es divideix en quatre capítols. El primer contextualitza el moment cultural i històric en què viu Soler i March i en el qual es forma; el segon capítol traça el perfil biogràfic del personatge per mitjà d'una acurada anàlisi documental i gràfica. El tercer capítol se centra en l'anàlisi de les seves obres prin­ cipals i que formen part del seu llegat més important. Per mitjà d'un valuós reportatge fotogràfic el lector podrà endinsar-se en els espais interiors de moltes de les seves obres arquitectòniques. I, finalment, el quart capítol aplega en forma de catàleg les obres que s'han trobat documentades, amb una petita fitxa descriptiva per situar-les.

El preu de venda al públic és de 50 euros i es pot adquirir a les seus de Manresa i Vic del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.